Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αναπλάσεις στην “Αλμύρα” Ν. Μουδανιών -ΦΩΤΟ-

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του δικτύου κοινοχρήστων χώρων περιοχής «Αλμύρα» Ν. Μουδανιών. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 600.000€, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

 

Αρχικά, κατασκευάζεται ο χώρος στάθμευσης με πλήρη επίστρωση τσιμεντοκυβόλιθων και δενδροφυτεύσεων. Θα δημιουργηθούν κατ’ ελάχιστον 56 οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης Ι.Χ και 5 θέσεις στάθμευσης για οχήματα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ. Ο χώρος στάθμευσης αναπτύσσεται επί της οδού Μ. Ανδρόνικου (5η οδός) και κατά μήκος της υφιστάμενης αποστραγγιστικής τάφρου ομβρίων, ενώ η πλατεία χωροθετείται στην έναντι πλευρά του συγκροτήματος του ΤΕΙ, στη συμβολή της οδού Μ. Ανδρόνικου με την οδό Ε. Σακαλή.

 

“Με την κατασκευή του έργου επιτυγχάνεται η αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύνολο κοινοχρήστων δημοτικών χώρων στα Ν. Μουδανιά, το οποίο θα φέρει σύγχρονες υποδομές, ικανοποιώντας έτσι τις αυξημένες κοινωνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις της εποχής μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

 

Ο ηλεκτροφωτισμός του χώρου προβλέπεται να γίνει με ηλιακά υπαίθρια φωτιστικά με φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία λειτουργούν αυτόνομα και είναι εξοπλισμένα με λαμπτήρες τύπου LED. Επίσης, θα τοποθετηθούν ηλιακά παγκάκια πολλαπλών λειτουργιών, με θύρες φόρτισης για ηλεκτρονικές συσκευές και νυχτερινό φωτισμό.

 

Έναντι του υπαίθριου χώρου στάθμευσης προβλέπεται η κατασκευή πλατείας-πάρκου επιφάνειας περίπου 1400 τ.μ. η οποία περιλαμβάνει χώρους πρασίνου με φυτεύσεις, σημεία στάσης και ανάπαυσης των επισκεπτών. Σκοπός είναι να παρέχονται στους χρήστες χώροι, όπου θα μπορούν να εκτελεστούν διαφορετικές δραστηριότητες όπως ανάπαυση, επαφή με το φυτικό στοιχείο, αλλά και ελεύθερη κίνηση στο χώρο. Οι διαμορφώσεις αυτές δημιουργούν έναν υπαίθριο χώρο που αναπτύσσεται σε διαφορετικές στάθμες, ακολουθώντας συνήθως τη στάθμη του εδάφους, προσφέροντας δυνατότητες χρήσης αυτού υπό διαφορετικές καιρικές συνθήκες κατά περίπτωση.

 

Με βιοκλιματικά κριτήρια, όσον αφορά το γενικό σχεδιασμό, έμφαση δίνεται στην επίτευξη τόσο της οπτικής, όσο και της θερμικής άνεσης σε όλους τους υπαίθριους χώρους ανεξαρτήτου χρήσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για το σκοπό αυτό σχεδιάζονται δεντροστοιχίες φυλλοβόλων δέντρων σε επιλεγμένες θέσεις για σκίαση και θα επιλεγούν μέθοδοι και υλικά φιλικά για το περιβάλλον, όπως υλικά χαμηλής ανακλαστικότητας, χώροι στάθμευσης με διάτρητους κυβόλιθους και ενδιάμεση φύτευση, ηλιακά παγκάκια πολλαπλών χρήσεων, αυτόνομα φωτιστικά σώματα με φωτοβολταϊκά πάνελ εξοπλισμένα με λαμπτήρες τύπου “led”. Επίσης, θα παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΜΕΑ με ύπαρξη διαδοχικών ραμπών ή με ελεύθερες ζώνες όδευσης.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα