Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έβρος : Βοήθεια του κόσμου σε στρατιώτες και αστυνομικούς

Κουτιά με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καταφθάνουν στα σύνορα του Έβρου.

 

Σύλλογοι, σωματεία και ιδιώτες συλλέγουν και στέλνουν όσα περισσότερα πράγματα μπορούν, προκειμένου να βοηθήσουν το δύσκολο έργο των ελληνικών δυνάμεων, που βρίσκονται επί ποδός από την περασμένη Παρασκευή.

 

Λίγο μετά τις 13.30 της Δευτέρας δύο αυτοκίνητα από το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και συναφών επαγγελμάτων Έβρου έφθασαν στο τελωνείο των Καστανεών, φέρνοντας νερά, ξηρά τροφή και κάποια ενεργειακά ποτά.

«Ξεκινήσαμε σήμερα το πρωί γύρω στις 10 με πρώτη στάση το Α.Τ Φερρών, Α.Τ. Τυχερού και Α.Τ. Σουφλίου και αφήσαμε εκεί κάποια πράγματα που χρειάζονταν» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, Νίκος Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Καταλήξαμε εδώ στις Καστανιές όπου θα αφήσουμε τα υπόλοιπα».

 

Όπως τόνισε, έπειτα και από σχετική ενημέρωση από την αστυνομία και τον στρατό, τα αυτοκίνητα του Σωματείου θα επιστρέψουν την Τέταρτη ή την Πέμπτη, για να φέρουν πράγματα που βρίσκονται σε έλλειψη, όπως γάντια, μάσκες και αντισηπτικά.

«Είμαι σοκαρισμένος από όλη αυτή την κατάσταση. Πετάνε πέτρες, δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη η κατάσταση για κανέναν, ούτε για αστυνομικό ούτε για άτομα του στρατού» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης και κατέληξε: 

«Ελπίζουμε να εξομαλυνθεί η κατάσταση γρήγορα και να επιστρέψουμε σε κανονικότητα».

 

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας ζητά τη διακοπή συγκέντρωσης τροφίμων για τους ένστολους

 

Τους πολίτες του Έβρου για «την τεράστια συμπαράστασή τους», η οποία εκφράζεται, μεταξύ άλλων, με αποστολή τροφίμων στα στελέχη της ΕΛΑΣ και του στρατού, αλλά και με την οργάνωση συγκεντρώσεων συμπαράστασης, ευχαρίστησε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

 

Με ανάρτησή του ενημερώνει πως σε ότι αφορά τη συγκέντρωση τροφίμων «… ήδη έχουμε συγκεντρώσει αρκετά. Ας περιμένετε να σας ενημερώσουμε αν τυχόν χρειαζόμαστε κάτι επιπλέον. Αν τυχόν κάποια βοήθεια έχει ήδη ετοιμαστεί, την παραδίδουμε στο χώρο του τελωνείου Καστανεών και μεταφέρεται κατόπιν με στρατιωτικά οχήματα στα στελέχη των Ε.Δ. και του Ε.Σ.».

Πηγή: voria.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα