Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Περιορισμένος ο κόσμος στους Ναούς - Δέηση της Εκκλησίας για τον κορωνοϊό

Περιορισμένος ήταν ο κόσμος σήμερα στους περισσότερους Ιερούς Ναούς της Χαλκιδικής, καθώς οι πιστοί αποφάσισαν να τηρήσουν τα μέτρα περιορισμού και έμειναν στα σπίτια τους. 

 

Βέβαια και ο καιρός δεν επέτρεπε την έξοδο, καθώς από νωρίς το πρωί η Χαλκιδική πλήττεται από βροχοπτώσεις. 

Όλες οι ενορίες έχουν λάβει μέτρα που συστήνει με εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος, ενώ στην Μητρόπολη Κασσανδρείας ελαττώνονται και οι ακολουθίες. Σήμερα το αντίδωρο το λάμβαναν οι πιστοί μόνοι τους. 

 

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος, με την ευκαιρία της Σύναξης όλων των εφημερίων της Μητρόπολής του την Πέμπτη, συζήτησε μαζί τους την ποιμαντική αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τους ζήτησε να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας. Εξάλλου, τα γραφεία της Μητρόπολης θα λειτουργούν μόνο μία ώρα την ημέρα, 11 με 12, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. 

 

Στο μεταξύ, σήμερα, Β΄Κυριακή των Νηστειών εψάλη σε όλους τους ιερούς ναούς πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, δέηση υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου του κορωνοϊού, την οποία είχε αποστείλει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα