Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μέτρα πρόληψης και στα Γραφεία Πυρασφάλειας

Επείγοντα μέτρα λειτουργίας των Γραφείων Πυρασφάλειας ανά την επικράτεια για την πρόληψη και προστασία από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. 

 

Για τα Γραφεία Πυρασφάλειας σε όλη την επικράτεια:

α. Το ωράριο εισόδου του κοινού στα Γραφεία Πρωτοκόλλου καθορίζεται κάθε εργάσιμη ημέρα από 09:00 – 12:00.

β. Αναστέλλεται η είσοδος του κοινού στα Γραφεία Ελεγκτών Πυρασφάλειας.

 

2. Στο ως άνω χρονικό διάστημα αναστέλλονται όλοι οι τακτικοί (προγραμματισμένοι), έκτακτοι έλεγχοι, καθώς και η διαχείριση καταγγελιών των οργάνων ελέγχου του Πυροσβεστικού Σώματος αναφορικά με τον έλεγχο εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας πυροπροστασίας, όπως προβλέπονται στην (δ) σχετική και τις ειδικές διατάξεις πυροπροστασίας κτιρίων και εγκαταστάσεων.

 

3. Ειδικότερα, σε ό, τι αφορά τις υπηρεσίες πρωτοκόλλου/γραμματείας αλλά και εν γένει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τον περιορισμό μετακινήσεων και την αποφυγή συγχρωτισμού συνιστάται η εξυπηρέτηση των πολιτών, όπου είναι εφικτό, να γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα ή με αλληλογραφία, ενώ προτεραιότητα θα δίδεται σε κοινό που πρέπει να εξυπηρετηθεί άμεσα λόγω λήξης προθεσμιών.

 

4. Με την (δ) σχετική, καθορίσθηκαν μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης και διασποράς του κορωνοϊού σε χώρους εργασίας, μεταξύ αυτών και των οργανικών μονάδων των δημοσίων υπηρεσιών. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το Κεφ. Γ΄ της (β) σχετικής «Τήρηση μέτρων πρόληψης σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.» σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις των υπαλλήλων (στην περίπτωσή μας των υπαλλήλων που είναι αρμόδιοι για την υποδοχή και εξυπηρέτηση του κοινού) αναφέρεται ότι θα πρέπει:

• Να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής, καθώς η προσεκτική υγιεινή των χεριών αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας κατά των λοιμώξεων. Τα χέρια θα πρέπει να πλένονται συχνά με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά από βήχα ή φτάρνισμα, ή να γίνεται χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού και να αποφεύγεται η επαφή με τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μεταδοθεί ο ιός.

• Να εφαρμόζουν τα μέτρα αναπνευστικής υγιεινής προς αποφυγή της μετάδοσης μέσω σταγονιδίων: π.χ. να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα με ένα χαρτομάντιλο όταν βήχουν ή φταρνίζονται.

• Σε περίπτωση που παρουσιάζουν συμπτωματολογία (πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή) ή σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ. Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ήτοι τα άτομα με σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, νοσήματα του αναπνευστικού, σακχαρώδη διαβήτη) και όσοι τελούν σε ανοσοκαταστολή. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα