Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική - Kι ας μείνουν οι άλλοι σπίτι

Η κίνηση προς Χαλκιδική είναι αυξημένη από την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ σήμερα το πρωί τα φανάρια στη Νικήτη και στη Γερακινή "έζησαν" δόξες καλοκαιριού...

 

Παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δημάρχων να περιοριστούν οι μετακινήσεις, για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο τα εξοχικά στη Χαλκιδική άνοιξαν και η κίνηση στα σούπερ μάρκετ "χτύπησε" κόκκινο!

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος σχολίασε: "Τα καλοκαίρια πολλοί από εσάς κάνετε κριτική για τις υποδομές, τα μαγαζιά, τους επαγγελματίες, τις αυτοδιοικητικές αρχές. Και δείχνετε μια ευαισθησία για όλα!! Τώρα που πρέπει να ΜΕΊΝΟΥΜΕ ΣΠΊΤΙ, έχω την απορία: Γιατί δεν έχετε την ίδια ευαισθησία;  Ακούω λίγους: "Δεν αρκούν τα μέτρα στήριξης". Απαντώ: "Δεν θα αρκούν ποτέ τα μέτρα... Αν γίνουμε όπως την γείτονα χώρα!". Πρώτα η υγεία!"

 

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας, Σοφία Δημοπούλου αναφέρει:

"Εσείς που έρχεστε Χαλκιδική γιατί έχετε παραθεριστικές κατοικίες και επειδή ο καιρός είναι καλός και επειδή θέλετε να κάνετε κάποιες επισκευές ή οτιδήποτε άλλο, σκεφθείτε:
1. Πρέπει να μείνετε 14 μέρες μέσα στο σπίτι σας και να μη κυκλοφορείτε.
2. Ο καιρός χαλάει. Είναι οι κατοικίες σας έτοιμες γι αυτό; Έχετε την κατάλληλη θέρμανση;
3. Δεν γνωρίζετε αν έχετε τον ιο , σωστά; Και θεωρείτε ότι δεν τον έχετε και μακάρι να είναι έτσι, αλλά εάν ταλαιπωρηθείτε με τις εργασίες που θα κάνετε και μάλιστα στο ύπαιθρο και σε σπίτια όχι ζεστά, καθιστάτε αυτομάτως τους εαυτούς σας πιο ευάλωτους. Εάν έχετε και συνυπαρχοντα νοσήματα, τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα.
4. Στην περίπτωση που αρρωστήσετε με ήπιο πυρετό και βήχα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. Θα είναι αυτό εύκολο για σας;
5. Στην περίπτωση που αρρωστήσετε πιο σοβαρά, θα απευθυνθείτε στις τοπικές υγειονομικές δομές. Σωστά; Θα σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ.
6.Εάν χρειαστεί να διακομιστείτε με το ασθενοφόρο, νομίζετε ότι θα είναι ευκολότερο από ότι εάν είσαστε στη Θεσσαλονίκη;
7. Οι οικείοι σας, τα παιδιά σας, θα μπορούν να σας φροντίσουν εάν είσαστε στη Χαλκιδική, στην περίπτωση που αρρωστήσετε;
Είστε σίγουροι γι αυτή την επιλογή σας;;;"

 

 

φωτο αρχείου

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα