Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Άγιο Όρος λόγω της κακοκαιρίας

Η Ιερά Κοινότητα και η Πολιτική Διοίκηση ζητούν με αίτημα προς την Πολιτική Προστασία, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Άγιο Όρος, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν τις τελευταίες μέρες οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τον Άθω.



Οι περισσότερες μονές, σκήτες και κελιά έχουν αποκλειστεί, λόγω των ζημιών που υπέστη το δασικό οδικό δίκτυο πρόσβασης, με κορυφαία περίπτωση τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το λιμανάκι της Δάφνης, στην πρωτεύουσα Καρυές, ο οποίος κόπηκε στα δυο.

Μοναχοί με τους οποίους επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησαν για «εφιαλτικές ώρες» που βίωσε η αγιορείτικη κοινωνία, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί το μέγεθος των ζημιών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο θα επιχειρήσουν να μεταβούν στον Άθω συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας για να καταγράψουν το εύρος της καταστροφής.

Εν μέσω του πλήγματος της κακοκαιρίας χθες, πάντως, στις Καρυές μοναχοί προχώρησαν στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστί, με περιφορά γύρω από το ναό του Πρωτάτου, αναπέμποντας δέηση για την προστασία από τον κορωνοϊό.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα