Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Περιορισμός των μετακινήσεων ενόψει Πάσχα

Οι μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα περιορίζονται με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία και η κυβέρνηση προχώρησε στην εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση των προστίμων.



Η ικανοποιητική εξέλιξη της εξάπλωσης της νόσου στη χώρα μας, σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδος, δεν θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα σε καμιά περίπτωση την χαλάρωση των μέτρων, σημειώνει η επιστημονική ομάδα του υπουργείου υγείας.


Λίγα 24ωρα πριν μπούμε στην Μεγάλη εβδομάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε μέτρα προκειμένου να μπει "φρένο" στις σκέψεις ορισμένων που ετοιμάζονται να μεταβούν στα χωριά τους τις ημέρες του Πάσχα. Επί ποδός βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα η ΕΛ.ΑΣ αλλά και το λιμενικό σώμα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα (drone – ελικόπτερα) για τον εντοπισμό των απείθαρχων.
Εντατικοποίηση των μέτρων – Τσουχτερά πρόστιμα



Στόχος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να αποκλειστούν όλα τα σημεία ώστε να μην μπορεί κανείς να μετακινηθεί εκτός νομού. Το ίδιο θα συμβεί στα λιμάνια, τα ΚΤΕΛ, τα πορθμεία και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

· Μπλόκα σε εθνικές οδούς, περιφερειακούς και παράδρομους σε 24ωρη βάση

· Αυστηροί έλεγχοι σε λιμάνια, αεροδρόμια, ΚΤΕΛ και ΟΣΕ

· Πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για 2 μήνες

· Εισιτήριο μόνο για τους μόνιμους κατοίκους με την προσκόμιση του Ε1

· Όσοι μετακινηθούν δεν θα μπορούν να επιστρέψουν

 

Οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε διαφορετικό νομό



Διευκρινίσεις δόθηκαν και για εκείνους που η εργασία τους βρίσκεται σε διαφορετικό νομό από την μόνιμη κατοικία τους κάτι που είναι συνηθισμένο κυρίως στην περιφέρεια.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως όσοι κάνουν χρήση της αδείας τους και μετακινηθούν προς τη μόνιμη κατοικία τους τις ημέρες του Πάσχα δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιστροφής στην εργασία τους μιας και η βεβαίωση εργοδότη, αφορά αποκλειστικά και μόνο την κίνηση εντός νομού εργασίας και μόνο για τις ώρες εργασίας.

"Να γνωρίζουν όσοι επιλέξουν να φύγουν, ότι με δική τους ευθύνη θα παραμένουν αποκλεισμένοι στα χωριά τους. Τους παρακαλώ να το σκεφτούν ξανά και να παραμείνουν μαζί μας. Να μη ρισκάρουν τόσο τη μεταφορά του ιού, όσο και τον αποκλεισμό τους από την εργασία" δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα