Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δ.Κ. Ιερισσού

Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται ένα ακόμη έργο που παρέμενε δίχως δημοπράτηση για διάστημα μεγαλύτερο των 15 μηνών, με την ψήφιση των όρων διακήρυξης του έργου, που αφορά στην «ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δ.Κ. Ιερισσού».

 

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό μελέτης 370.000 € (με Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 (Άξονας 04 – Δράση 4γ.1: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οι εργασίες αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου από την κατηγορία Ζ κατά ΚΕΝΑΚ στην κατηγορία Β+ και του κτιρίου του Νηπιαγωγείου Ιερισσού από την κατηγορία Ζ κατά ΚΕΝΑΚ στην κατηγορία Β. Αμφότερα τα κτίρια κατασκευάστηκαν το 1999. 

 

Προβλέπονται οι παρακάτω παρεμβάσεις:

 

• Θερμομόνωση εξωτερικού κελύφους τόσο των κατακόρυφων όσο και των οριζόντιων στοιχείων (δωμάτων και στεγών).

• Τοποθέτηση νέων διπλών θερμομονωτικών κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

• Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED.

• Εγκατάσταση ανιχνευτή παρουσίας για την αυτόματη διακοπή του τεχνητού φωτισμού και την εξοικονόμηση ενέργειας.

• Βελτίωση του συστήματος θέρμανσης με αντικατάσταση υφιστάμενου κυκλοφορητή νερού με νέο υψηλού βαθμού απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης, τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης στο λέβητα, τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών στα θερμαντικά σώματα, θερμομόνωση του συνόλου του δικτύου των σωληνώσεων, καθώς και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου και χειρισμού κτιριακών εγκαταστάσεων.

• Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών διατάξεων στις στέγες των κτιρίων.

 

H συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 12 μήνες, από την υπογραφή της Σύμβασης, η οποία υπολογίζεται για  τα τέλη Ιουνίου 2020, ώστε ο Ανάδοχος να εγκατασταθεί αμέσως μετά τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα