Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Νοσοκομείο Χαλκιδικής απέναντι στον κορωνοϊό

Με στόχο την βέλτιστη έκβαση του ασθενή και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας, το Γενικό Νοσκομείο Χαλκιδικής συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στη μάχη κατά της πανδημίας COVID 19

Τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν άμεσα παρατίθενται συνοπτικά παρακάτω:

 

  • Στο επίπεδο -1 της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου μας (ΤΕΠ) έχει στηθεί, οργανωθεί και εξοπλιστεί ειδικός χώρος υποδοχής και διαλογής και διαχείρισης των ύποπτων περιστατικών. Στον ίδιο χώρο γίνεται και η λήψη του φαρυγγικού ή ρινικού επιχρίσματος με την ακόλουθη διακίνηση του στο νοσοκομείο αναφοράς ή στη πτέρυγα νοσηλείας COVID
  • Έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά της Παθολογικής κλινικής στη Μαιευτική κλινική η οποία με τη σειρά της εκκενώθηκε και μεταφέρθηκε στη χειρουργική κλινική με την οποία συστεγάστηκε. Έτσι στην πτέρυγα της Παθολογικής κλινικής (μετά την εκκένωση της) στήθηκε, οργανώθηκε και εξοπλίστηκε η νέα πτέρυγα νοσηλείας COVID.

  • Με την ευκαιρία της έλευσης 6 νέων νοσηλευτών (με τις προσλήψεις COVID), η ΜΕΘ του νοσοκομείου μας άνοιξε τις 3 κλειστές κλίνες, έτσι ώστε πλέον να λειτουργούν και οι 6 οργανικές κλίνες.

  • Με την ευκαιρία της δωρεάς εξοπλισμού (αναπνευστήρων και monitors) από ιδιώτες/ευεργέτες και παράγοντες του νομού, δημιουργήθηκε μια νέα ΜΕΘ υψηλών προδιαγραφών με 5 κλίνες, η οποία θα δοθεί στη μάχη μόλις στελεχωθεί από νοσηλευτές που θα εκπαιδευτούν με ταχύτατους εντατικούς ρυθμούς. Δηλαδή το νοσοκομείο μας πλέον είναι σε θέση να υποστηρίξει 11 διασωληνωμένους ασθενείς εκ των οποίων 6 ασθενείς COVID και 5 ασθενείς βαρέως πάσχοντες μη COVID αιτιολογίας.

  • Το νοσοκομείο εξοπλίζεται με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό θαλάμων νοσηλείας για μέτρηση και καταγραφή ζωτικών παραμέτρων. Ξεχωριστός εξοπλισμός για κάθε θάλαμο. (προϊόν δωρεάς)

  • Το νοσοκομείο εξοπλίζεται με 2 συσκευές monitor μεταφοράς/διακομιδής μεγάλης αντοχής και απλουστευμένης χρήσης. (προϊόν δωρεάς)

  • Η ΜΕΘ έχει στελεχωθεί με 2 νέους επικουρικούς γιατρούς και 6 νοσηλευτές ενώ άλλοι 15 νοσηλευτές είναι δρομολογημένοι προς πρόσληψη για να καλύψουν τις ανάγκες του ΤΕΠ και της πτέρυγας COVID

  • Είναι δρομολογημένη σε τελική φάση η προμήθεια 11 αναπνευστήρων προδιαγραφών ΜΑΦ που προέρχονται από δωρεές.

  • Είναι δρομολογημένη σε τελική φάση η προμήθεια 2 monitors ζωτικών παραμέτρων προδιαγραφών ΜΑΦ που προέρχονται από δωρεές.

  • Το νοσοκομείο στελεχώθηκε με επιπλέον τρεις γιατρούς για πρωινό ωράριο (δύο πνευμονολόγους και μια παθολόγο-αγροτική γιατρό) που απασχολούνται στη διαλογή ασθενών.

  • Στήθηκε, εξοπλίστηκε και οργανώθηκε ο χώρος του ΤΕΠ (διαλογή και θάλαμος αναζωογόνησης, δύο χώροι βραχείας νοσηλείας εξοπλισμένοι) ενώ παράλληλα ξεκίνησε σταδιακά η στελέχωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με στόχο την ταχύτερη δυνατή έναρξη λειτουργίας του.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα