Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανάσταση στη Χαλκιδική -video/φωτο-

Η Ανάσταση φέτος ήταν διαφορετική. Χωρίς κόσμο μέσα στις εκκλησίες ή στα προαύλιά τους, αλλά με ανθρώπους να ακούνε την εορταστική λειτουργία από τις τηλεοράσεις τους εν μέσω κορωνοϊού. Όμως τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά δεν έλειψαν σε κανένα χωριό και οι νέοι μόλις άκουσαν τις χαρμόσυνες καμπάνες της Αναστάσεως έκαναν τη νλυχτα μέρα!

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Στον Πολύγυρο την Ανάσταση τέλεσε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος εντός του Ναού με λίγους ιερείς, ενώ οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα. 

 

 

 ΣΑΡΤΗ

Στη Σάρτη η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα όταν ο ιερέας είπε το Χριστός Ανέστη και σήμαναν οι καμπάνες του Ναού. 

 

Ν.ΜΑΡΜΑΡΑΣ

 Ο Οβριός κάηκε το βράδυ της Ανάστασης στο Ν. Μαρμαρά, παρά την καραντίνα. Δίπλα από τον Ιερό Ναό οι νέοι τήρησαν το έθιμο του χωριού και έβαλαν φωτιά στο ομοίωμα του Ιούδα, ο οποίος όμως φέτος είχε μετονομαστεί σε ...covid-19.

 Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Οι καμπάνες του Αγίου Γεωργίου χτύπησαν χαρμόσυνα στις 12 τα μεσάνυχτα και οι κάτοικοι των Ν. Μουδανιών είπαν το Χριστός Ανέστη από τα μπαλκόνια τους.

Οι ευχές ακούστηκαν δυνατά, ο καθένας από το σπίτι του, από τη δική του καραντίνα, σαν φωνή ανάτασης και ελπίδας για την επόμενη μέρα. 

 

ΑΡΝΑΙΑ

ΔΟΥΜΠΙΑ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα