Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δήμος Αριστοτέλη: 13 περιπατητικές περιηγήσεις με QR codes

H Εταιρία Αξιοποίησης των Τουριστικών Ακινήτων του (ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α.) προετοίμασε ένα καινοτόμο σχεδιασμό για την προώθηση με QR CODES των δεκατριών (13) περιπατητικών περιηγήσεων του Δήμου Αριστοτέλη, πολλές από τις οποίες έχουν αφετηρία ή τερματισμό το Άλσος Αριστοτέλη και τους λόφους του αρχαιολογικού χώρου των Σιδηροκαυσίων στον οικισμό των Σταγείρων.

 

Ο σχεδιασμός του εντύπου με τίτλο «Trekking:Life is an adventure» υιοθετήθηκε πλήρως από την ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α., η οποία συμπεριέλαβε στις σελίδες του αφιέρωμα στα «Φυσικά» Όργανα της αριστοτελικής σκέψης, που ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει στο μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής: στο Άλσος του Αριστοτέλη.

 

Η τοποθεσία αποτελεί την αφετηρία του «Αριστοτελικού Περιπάτου», ο οποίος εμπλουτίσθηκε με νέες διαδρομές στο Αριστοτελικό Όρος, ενώ παράλληλα συνθέτει τον τερματισμό μίας εκ των διαδρομών του «Αλέξη Ζορμπά». Γύρω από το Άλσος τμήματα του δικτύου αριστοτελικών περιπατητικών περιηγήσεων τοποθετούν το χώρο σε περίοπτη θέση στο διεθνές περιπατητικό, πολιτιστικό και ιστορικό στερέωμα.

Η τοποθέτηση των banners με τα QR CODES διευκολύνει τον περιπατητή να λάβει στην τηλεφωνική του συσκευή άμεση πληροφόρηση για το υφιστάμενο περιπατητικό δίκτυο του Δήμου Αριστοτέλη, ενώ δίνει στον περιηγητή και στον πολιτιστικό ταξιδευτή τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα εκθέματα του Άλσους και την ιστορική διαδρομή του Αριστοτέλη στο χωροχρόνο.

 

Στο σχεδιασμό της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. συμπεριλαμβάνονται οργανώσεις βιωματικών προσχολικών, σχολικών και πανεπιστημιακών επισκέψεων στο Άλσος, κατά τη διάρκεια των οποίων θα δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοούν διαδραστικά στο χώρο των QR CODES αλλά και των προαναφερόμενων οργάνων τον τρόπο με τον οποίο οι φυσιολατρικοί και οι πολιτιστικοί περίπατοι συνδέονται με όλα όσα επιστημονικά απασχόλησαν το σπουδαίο Σταγειρίτη φιλόσοφο.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, θα διενεργούνται διαδικτυακοί διαγωνισμοί και καμπάνιες, οι οποίες στόχο έχουν – πέρα από την προώθηση του περιπατητικού και ποδηλατικού προγράμματος της περιοχής – την καθολική ταύτιση της με την αριστοτελική ιδέα.

 

Τα banners με τα QR CODES θα διατίθενται από την ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. σε όλες τις τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες, προκειμένου να ελαττωθεί ή ακόμη και να μηδενισθεί η χρήση χαρτιού σε έναν eco friendly Δήμο, όπως ο Δήμος Αριστοτέλη.

 

«Ο ρόλος των Δομών ενός Δήμου», λέει η Πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Μαρία – Ελένη Ζαμάνη, «είναι εξίσου σημαντικός με εκείνον του Δήμου, όταν αυτός εναρμονίζεται και συμπληρώνει τα στοιχεία που συνθέτουν τον τρόπο συμπεριφοράς προς του δημότες. Με βάση αυτόν το δεδομένο δομούμε καινοτόμες πρωτοβουλίες, ώστε τα τουριστικά μας ακίνητα να αποτελούν χώρους προώθησης του δημοτικού έργου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι σπουδαίο, σημαντικό και εξόχως αποδοτικό για τον τουριστικό κόσμο ολόκληρης της Ανατολικής Χαλκιδικής».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα