Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γρ.Τάσιος: "Σκοπός μας δεν είναι να μετατρέψουμε τα ξενοδοχεία μας σε κλινικές"

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ενόψει επαναλειτουργίας τους, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στον Γιάννη Πρετεντέρη στο Θέμα Radio 104,6.

 

Εκτίμησε ότι τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία ίσως χρειαστεί να ανοίξουν λίγες ημέρες αργότερα από την 1η Ιουνίου και αυτό να συνδυαστεί με το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων και την επανέναρξη των αεροπορικών συνδέσεων, ενώ τα εποχικά που θα ανοίξουν τον Ιούλιο θα έχουν μια διαφαινόμενη δίμηνη σεζόν και γι αυτό όπως είπε, θα πρέπει θα αρχίσει ο σχεδιασμός του plan b για το 2021.

 

Πρόσθεσε ότι μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η πληρότητα με βάση τα πρωτόκολλα, ενώ όπως ανέφερε το δίλημμα είναι μεγαλύτερο για τις άνω των 100 δωματίων ξενοδοχειακές μονάδες.  Επιδότηση θέσεων εργασίας, ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία και μείωση συντελεστών ΦΠΑ στον τουρισμό παραμένουν ζητούμενα για τον κλάδο, με  τη μορφή τονωτικών "ενέσεων" και ενίσχυσης του ανταγωνισμού στο εγγύς μέλλον.

 

"Σκοπός μας είναι να στείλουμε το μήνυμα ότι κάποιος μπορεί να κάνει υγιείς διακοπές στην Ελλάδα τον Ιούλιο, όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο και όχι να μετατρέψουμε τα ξενοδοχεία μας σε κλινικές", σημείωσε. Όσον αφορά τις τιμές εκτίμησε ότι η αγορά θα διαμορφώσει το όλο κλίμα στα όρια του κόστους.   

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Τάσιου εδώ: https://bit.ly/2Lo9OBX (στο 35.00) 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα