Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Καλλικράτεια: Συνελήφθη 38χρονος ημίγυμνος και κρατώντας καραμπίνα

Ένας 38χρονος στη Νέα Καλλικράτεια ημίγυμνος και κρατώντας καραμπίνα κατηγορείται ότι απείλησε παρέα νεαρών, ενώ ήρθε αντιμέτωπος και με αστυνομικούς τους οποίους σημάδεψε με το όπλο του.

 

Δεν πτοήθηκε ούτε όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό αφού αγνόησε προηγουμένως τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους να παραδοθεί και συνελήφθη τελικά αφού επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε στην είσοδο την καραμπίνα.

 

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την περασμένη Τρίτη και σήμερα ο 38χρονος παραπέμφθηκε στο ακροατήριο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης που τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 104 μηνών (για απειλή κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων και απείθεια). Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, ούτε μετέτρεψε την ποινή.

 

Κατά τη διάρκεια της δίκης οι νεαροί που κατέθεσαν από το βήμα του μάρτυρα ανέφεραν ότι ο 38χρονος τούς απείλησε ότι θα τους σκοτώσει και ότι «θα γίνει φαρ- ουέστ», χωρίς όμως να αναφέρουν την αιτία που προκάλεσε το επεισόδιο.

 

Ο ίδιος, σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα αστυνομικού, είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ανάλογα επεισόδια, όταν κυκλοφορούσε με μαχαίρι και τσεκούρι ενώ όπως έγινε γνωστό, κατά την εκφώνηση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, μετράει στο «ενεργητικό» του δύο καταδίκες: μία για σωματικές βλάβες και μία για παράνομη κατακράτηση.

 

Στην απολογία του περιορίστηκε να δηλώσει ότι είναι αθώος. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αστυνομικοί αναγκάστηκαν να του περάσουν χειροπέδες επειδή προέβαλε αντιδράσεις και απηύθυνε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της έδρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα