Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το σωματείο εργαζομένων στο Πόρτο Καρράς για τις τελευταίες εξελίξεις

Έντονα αντέδρασε το Σωματείο Εργαζομένων του Πόρτο Καρράς, στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) στην οποία αναφέρεται ότι ζητείται η απόλυση του συνόλου του προσωπικού του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, επειδή ο νέος επενδυτής σχεδιάζει μεγάλη ανακαίνιση.



Η ΠΟΕΕΤ αναφέρει ότι νέος επενδυτής Ιβάν Σαββίδης. αξιώνει απόλυση των 200 εργαζομένων «και μάλιστα με υπεύθυνη δήλωση του εργαζόμενου ότι την επιθυμεί κιόλας», καθώς, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η μονάδα δεν θα λειτουργήσει φέτος καθώς θα προβεί σε ριζική ανακαίνιση και δεν γνωρίζει αν θα ανοίξει και του χρόνου».



Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου «Κέλυφος»:


«ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που η Ομοσπονδία ξενοδοχοϋπαλλήλων παρεμβαίνει στη λήψη αποφάσεων επιχειρησιακού σωματείου. Και αυτό διότι θα έπρεπε, στοιχειωδώς, πριν κάνει οποιαδήποτε δήλωση και πριν πάρει οποιαδήποτε θέση, να ζητήσει να ενημερωθεί από το σωματείο μας για το τι ακριβώς συνέβη στο συγκρότημα ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ και για τον τρόπο που το σωματείο μας με τις ενέργειές του, διαφύλαξε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συναδέλφων. Προκειμένου λοιπόν να αποκατασταθεί η αλήθεια, ενημερώνουμε νια τα εξής:



Η εταιρεία, μη λειτουργώντας για λόγους ανακαίνισης το συγκρότημα, θα κρατούσε επί δύο ολόκληρα έτη ομήρους τους εργαζόμενους, αφού ούτε θα τους απασχολούσε ούτε θα είχε υποχρέωση να τους καταβάλλει τον μισθό τους ή να τους απολύσει και να τους χορηγήσει τη νόμιμη αποζημίωση.



Το σωματείο μας, μέσα από δύσκολες διαπραγματεύσεις, κατάφερε να πείσει την εταιρεία να καταβάλλει σε όσους συναδέλφους το επιθυμούν αποζημιώσεις, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τις κατέβαλε, αφού αποτελούν ένα ιδιαίτερα μεγάλο κόστος για την ίδια και μάλιστα για την περίοδο που διανύουμε.



Κυρίως όμως το σωματείο μας κατάφερε να υποχρεώσει την εταιρεία, παρά το γεγονός ότι θα λυθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων που θα το ζητήσουν και θα τους καταβάλλει αποζημιώσεις, να επαναπροσλάβει το μεγαλύτερο μέρος αυτών, με την επαναλειτουργία του συγκροτήματος.



Όλα τα ανωτέρω αποτελούν επιτυχία του σωματείου μας, το οποίο στάθηκε δίπλα στους συναδέλφους, κατάλαβε, πέρα και έξω από αγκυλώσεις, παρωπίδες, τσιτάτα και «μασημένα» ξανά και ξανά ξύλινα λόγια, ποιο είναι το συμφέρον τους και πέτυχε διπλή νίκη: και να πάρουν οι εργαζόμενοι αποζημίωση και να εξασφαλίσουν τη μελλοντική θέση εργασίας τους.



Πραγματικά αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε οποιαδήποτε άλλη «οπτική» των πραγμάτων και δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να ερευνήσουμε τους λόγους, για τους οποίους κάποιοι αντιδρούν στην προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.



Το σωματείο μας είναι δυνατό, αναγνωρίζεται από τους συναδέλφους, έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή τους και είναι περήφανο για τη νίκη, την επιτυχία και για όσα κστάφερε να εξασφαλίσει στους εργαζομένους σε μία περίοδο που το συγκρότημα δεν θα λειτουργεί και τα πράγματα φαίνονται εξαιρετικά δυσοίωνα για την οικονομική επιβίωσή τους.



Το σωματείο μας παλεύει αγωνιστικά και συνδικαλιστικά, γνωρίζοντας πολύ καλά ποια είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η ομοσπονδία θυμήθηκε ξαφνικά και όψιμα τα νομικά οπλοστάσια (ποια άραγε;). Πού ήταν αυτά τα νομικά οπλοστάσια τα χρόνια που μας θέριζαν εκατό-εκατό, κάθε Δεκέμβρη; Και τι άλλαξε στο οπλοστάσιό της απο τότε; Τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα.



Το σωματείο δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχει ανάγκη από κανέναν προστάτη, κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από το ίδιο και τους εργαζόμενους, που μετέχουν σε αυτό, τις συνθήκες που επικρατούν στο συγκρότημα και εν τέλει κανείς δεν νομιμοποιείται να κάνει δηλώσεις εξ ονόματι τάχα των εργαζομένων, ισχυριζόμενος ότι θα προασπίσει τα συμφέροντά τους καλύτερα από τους ίδιους.
Αυτά, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα