Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Άνοιξε τις πύλες του το δημοτικό κάμπινγκ Αριστοτέλη στην Ιερισσό

Το βραβευμένο για 15η συνεχόμενη χρονιά με Γαλάζια Σημαία camping του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό ξεκίνησε για ακόμη μια χρονιά τη λειτουργία του με ευθύνη της Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη.

 

Με το ΦΕΚ 4688/24-5-2020, το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των camping της χώρας, νωρίτερα από το προβλεπόμενο και κατόπιν με το ΦΕΚ 2084 /30-5-2020 ανακοινώθηκε το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ωστόσο, παρ΄ όλη την ευχάριστη μεν, αλλά απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη όπου όλα ανακοινώθηκαν τελευταία στιγμή, η ΑΞΤΑΔΑ ήταν πανέτοιμη. Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες και έτσι τη Δευτέρα 1η Ιουνίου το camping άνοιξε τις πύλες του, καθ όλα έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του.

 

Στο προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εργασίες και ανακατασκευάστηκαν οι τουαλέτες, έγιναν θερμομονωτικές ψευδοροφές, τοποθετήθηκαν καινούργια κουζινάκια και χώροι καθαριότητας οικιακών σκευών, τοποθετήθηκαν καινούργιες πόρτες στις τουαλέτες, βάφτηκαν εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν με ιδιαίτερη επιμέλεια. Επίσης μπήκαν καινούριοι ηλιακοί συλλέκτες και θερμοσίφωνες και αλλάχτηκε το ηλεκτρολογικό δίκτυο των τουαλετών. Περιμετρικά έγινε δενδροφύτευση με θάμνους για δημιουργία φυσικού φράχτη. Επίσης έγινε καλλωπισμό και των εξωτερικών χώρων με βάψιμο της περίφραξης, κλάδεμα των δέντρων και απομάκρυνση των κλαδιών, φύτευση φυτών και κουρέματος του γκαζόν.

 

Στην συνέχεια συντάχθηκε υγειονομικό πρωτόκολλο και σχέδιο δράσης για τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού με covid 19. Δημιουργήθηκε ειδικός χώρος παροχής πρώτων βοηθειών, ο οποίος και εξοπλίστηκε με ειδικό κρεβάτι, απολυμαντικά, μάσκες προστασίας, γάντια, και γενικότερα ότι χρειάζεται σαν μέσο ατομικής προστασίας.

 

Τοποθετήθηκαν απολυμαντικά στις τουαλέτες, αντισηπτικά σε όλους τους στεγασμένους χώρους, κρεμοσάπουνα και χειροπετσέτες στις τουαλέτες, πλύθηκαν και απολυμάνθηκαν όλοι οι κάδοι, τοποθετήθηκαν φιδοαπωθητικά και δολωματικοί σταθμοί για τρωκτικά, έγινε ψεκασμός για ψύλλους και κουνούπια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το camping βραβεύτηκε για 15η συνεχόμενη χρονιά με Γαλάζια Σημαία, πιστοποιώντας την καθαρότητα των νερών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Να σημειωθεί ότι έως και σήμερα δεν έχει εγκριθεί το πρόγραμμα προσλήψεων 2020 (για κανένα φορέα), παρ΄ όλα αυτά με εσωτερική ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού καθώς και των εξωτερικών συνεργατών της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α, είναι σε πλήρη ετοιμότητα για το άνοιγμα του.

"Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να μην χάσουμε ούτε μια μέρα. Το κάμπινγκ ανοίγει τις πύλες του σε μια δύσκολη χρονιά με πληρότητα 80% όπως ορίζει και το πρωτόκολλο, αν και οι κρατήσεις αγγίζουν το 100%. Είμαστε μέρος της τοπικής κοινωνίας 18 χρόνια τώρα συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε και παρ όλες τις δυσκολίες φέτος, είμαστε έτοιμοι και προχωράμε δυναμικά στην επόμενη μέρα" αναφέρει η διοίκηση της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα