Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αυτοψία Απ.Πάνα στο παραλιακό μέτωπο της Ν.Ηράκλειας

Αυτοψία πραγματοποίησε ο βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας στo παραλιακό μέτωπο της Ν. Ηράκλειας, παρουσία του προέδρου της τοπικής Κοινότητας Περπερή Γεωργίου.


Αφορμή  για την πραγματοποίηση της επίσκεψης στάθηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν για μια ακόμα φορά στην παραλιακή ζώνη της Ν. Ηράκλειας, όπου έχει χαθεί μεγάλο κομμάτι της παραλίας και έχει παρασυρθεί μέρος του παραλιακού δρόμου.
​Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος παραλιακός δρόμος διαβρώνεται καθημερινά, εγκυμονώντας  κινδύνους για τη σωματική ασφάλεια των πολιτών, ενώ επιπροσθέτως δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους επαγγελματίες και εμποδίζει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.


Ο κ. Πάνας τονίζει :

«Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί χρόνια την περιοχή της Νέας Ηράκλειας. Είναι απαραίτητο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να εγκρίνει τις άδειες και τις σχετικές μελέτες αποκατάστασης και ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ν. Ηράκλειας, που έχουν δρομολογηθεί από τη Δημοτική Αρχή της Ν. Προποντίδας. Ταυτόχρονα, επιβάλλεται να ολοκληρωθούν οι σχετιζόμενες διαδικασίες, ώστε να βρεθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση, προκειμένου να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές και να αποφευχθεί περαιτέρω διάβρωση της ακτής από τη θάλασσα.
Από την κατάσταση αυτή, πλήττονται όχι μόνο οι επαγγελματίες της Ν. Ηράκλειας, αλλά υπάρχει επίσης και σημαντικός κίνδυνος πρόκλησης σωματικής βλάβης στους συμπολίτες μας και στους επισκέπτες της περιοχής. Προσωπικά, θα προχωρήσω σε σειρά ενεργειών και  σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για το συγκεκριμένο θέμα».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα