Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Ν. Χαρδαλιάς για την Πολιτική Προστασία στη Χαλκιδική

Στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου είχε σειρά συναντήσεων και συσκέψεων για την προετοιμασία του αεροδρομίου «Μακεδονία», ενόψει του ανοίγματος στις πτήσεις εξωτερικού από 15 Ιουνίου, ενώ είχε σύσκεψη και με ανώτατους αξιωματικούς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος για το τρέχον έτος.

 

 "Η δουλειά στη πολιτική προστασία είναι μια πολύ ομαδική δουλειά" υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε : "Στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των σωμάτων ασφαλείας του προσωπικού της πολιτικής προστασίας, νυχθημερόν δουλεύουμε, ακατάπαυστα, ακούραστα για να μπορούμε να φέρουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα, να τρέχουμε συγκεκριμένους αλγόριθμους για να μπορούμε να παίρνουμε πολύ γρήγορα αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να είναι ασφαλείς και να μας δημιουργούν τις δυνατότητες για το επόμενο βήμα".

"Έτσι θα συνεχίσουμε. Να ξέρετε, ότι το ζήτημα της Β. Ελλάδας, της Κ. Μακεδονίας είναι ένα στοίχημα υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση" πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Για την αντιπυρική περίοδο, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς κεφαλαιοποιήθηκε και αξιοποιείται στην τρέχουσα φάση. Πρόσθεσε, ότι έξι νέα πυροσβεστικά εποχικά κλιμάκια θα ανοίξουν στην Χαλκιδική, γεγονός που όπως είπε δείχνει "το ενδιαφέρον και την προτεραιοποίηση, που έχει κάνει η κυβέρνηση στα ζητήματα αυτά" .

 

Σύσκεψη στη Χαλκιδική

 Για την πυροπροστασία, αποφασίστηκε να γίνει σύσκεψη την ερχόμενη Κυριακή, στις εξίμισι το απόγευμα, στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, παρουσία του υφυπουργού και του Περιφερειάρχη, με δημάρχους της Χαλκιδικής, στελέχη της πυροσβεστικής, τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα, στις έντεκα το πρωί, θα γίνει σύσκεψη στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, με όλους τους αντιπεριφερειάρχες της Κ. Μακεδονίας για τον καλύτερο συντονισμό και για όλα τα θέματα που αφορούν την αντιπυρική περίοδο.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα