Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κ. Μάλαμα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Συνάντηση με την Εταιρία των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου του Πολυγύρου πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, με την αφορμή την επαναλειτουργία των μουσείων της χώρας μετά από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Αντικείμενο αποτέλεσε ο συντονισμός δράσεων, ώστε να επισπευσθεί η λειτουργία του μουσείου, το οποίο βιώνει ένα πολυετές παράδοξο, να έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά, αλλά για λόγους υπηρεσιακών αβελτηρίων και πολιτικής αδράνειας να παραμένει κλειστό, στο μεγαλύτερο μέρος του για το κοινό. Η Κυριακή Μάλαμα, επισκέφτηκε στο πλαίσιο αυτό και τις άδειες αίθουσες του μουσείου και κατέγραψε την επώδυνη πραγματικότητα της ύπαρξης ενός υποδειγματικού μουσειακού χώρου, ο οποίος όμως δεν φιλοξενεί το σύνολο των εκθεμάτων του αρχαιολογικού πλούτου της Χαλκιδικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου ενημέρωσε για τις τελευταίες υπηρεσιακές εξελίξεις κι αναλύθηκε ένα πλαίσιο επικείμενων δράσεων γνωστοποίησης του προβλήματος κι ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την λειτουργία του μουσείου.

 

Από την πλευρά της η Κυριακή Μάλαμα, μετά κι από τις δύο σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις επί του θέματος, δεσμεύτηκε να πολλαπλασιάσει τις παρεμβάσεις της και δήλωσε τη διαθεσιμότητα της για συνεπικούρηση όλων των πρωτοβουλιών, στην κατεύθυνση της άσκησης θεσμικής πίεσης προς το υπουργείο πολιτισμού ώστε να λειτουργήσει το μουσείο άμεσα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα