Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απ. Πάνας: "Μπαλάκι οι ευθύνες για τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές στη Χαλκιδική"

Απάντηση έδωσε ο Υπ. Υποδομών & Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, στον βουλευτή Χαλκιδικής, Απ. Πάνα για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Χαλκιδική και για το θέμα των αποζημιώσεων από τις καταστροφές.

 

Μετά τις τεράστιες καταστροφές που έχει υποστεί ιδίως η περιοχή της Σιθωνίας από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών, με Ερώτησή του ο Απ. Πάνας ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν, εάν προτίθενται να ενισχύσουν άμεσα την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Σιθωνίας, καθώς και εάν είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων στους Δήμους της Χαλκιδικής, ώστε να διατεθούν σε πολίτες και επιχειρήσεις, μετά τις προκληθείσες καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα του 2019.

Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών με την απάντησή του αποτυπώνει το διάγραμμα αρμοδιοτήτων για την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων αλλά και για τη συντήρησή τους, διευκρινίζοντας ποιος είναι αρμόδιος για τί.

Εξηγεί επιπλέον τη διαδικασία που ακολουθείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για να φτάσουμε στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Ο Απ. Πάνας επισημαίνει: " Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει επιτέλους να θέσει το Υπουργείο προ των ευθυνών του υποβάλλοντας ειδικά αιτιολογημένο αίτημα προκειμένου τα αντιπλημμυρικά έργα του Νομού να χαρακτηριστούν εθνικού επιπέδου και να τεθούν σε προτεραιότητα από την κεντρική εξουσία, παρά τα επανειλημμένα καταστροφικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών.
Ακόμα, επίσης, μένει μετέωρο το πότε θα καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων.

Οι ευθύνες δε μπορεί να γίνονται μπαλάκι στα χέρια των αρμοδίων όσο οι πολίτες της Χαλκιδικής περιμένουν τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν.

Θα συνεχίσω τις ενέργειες για την πρόληψη των καταστροφών και την αποκατάσταση των καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις, πιέζοντας τις αρμόδιες Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους".



Διαβάστε ολόκληρη την Απάντηση εδώ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα