Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έργα υδροδότησης της Δημοτικής Ενότητας Καλλικράτειας

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Μ. Καρρά και τον Γ. Μακρογιαννάκη, εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ” η σύμβαση του έργου «Ανορύξεις - Αξιοποιήσεις υδρευτικών γεωτρήσεων Δημοτικής Ενότητας Καλλικράτειας του Δήμου Ν. Προποντίδας».

 

Πρόκειται για έργο ενταγμένο στο Πρόγραμμα Φιλόδημος I του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορά:

 

♦️ στην ανόρυξη 9 υδρευτικών γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Καλλικράτειας, καθώς και στην προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού για την αξιοποίηση των,

♦️ στην κατασκευή αγωγών μεταφοράς του αντλούμενου ύδατος από τις γεωτρήσεις σε μία δεξαμενή,

♦️ στην κατασκευή μίας νέας δεξαμενής πόσιμου νερού, χωρητικότητας 500m3, καθώς και

♦️ στην κατασκευή δικτύου αγωγών μεταφοράς πόσιμου νερού συνολικού μήκους περίπου 18.000m, που αρχίζει από τη νέα δεξαμενή και αφού καταλήξει στον παραλιακό δρόμο, διακλαδίζεται με μία κατεύθυνση προς Σωζόπολη και μία προς Ν. Ηράκλεια για να τροφοδοτήσει το υφιστάμενο κεντρικό δίκτυο της περιοχής.

 

Με την ολοκλήρωση των έργων θα εξασφαλισθεί επάρκεια νερού ύδρευσης στην παραλιακή ζώνη μεταξύ των οικισμών Σωζόπολης και Ν. Ηράκλειας του Δήμου Ν. Προποντίδας. Ο συνολικός προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 6.150.000,00€ και η διάρκεια κατασκευής του ορίζεται σε 24 μήνες.

 

«Το ζήτημα της επάρκειας νερού στη συγκεκριμένη περιοχή μας έχει απασχολήσει έντονα. Είμαστε ικανοποιημένοι, που καταφέραμε να φτάσουμε στην τελική ευθεία ένα μεγάλο έργο, το οποίο ξεκινά άμεσα και θα εξασφαλίσει με την ολοκλήρωσή του σε πολλούς συμπολίτες μας το σημαντικότερο αγαθό, το αγαθό του νερού» ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα