Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

H γαστρονομική κληρονομιά της Ιερισσού

Στο Λιμάνι της Ιερισσού είχε την τιμητική της η γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής με παραδοσιακό γεύμα για τους προσκεκλημένους εκπροσώπους Τύπου, που κατέγραψαν τις τελευταίες μέρες τις νέες πρωτοβουλίες του Δήμου Αριστοτέλη στο πεδίο του πολιτισμού και του τουρισμού.


Το ορκύνι, μαγειρεμένο με πολλούς τρόπους και τα θαλασσινά, κυριάρχησαν στα αντιπροσωπευτικά πιάτα της τοπικής κουζίνας, σουπιές με άγριο μάραθο και χόρτα, χταπόδι κρασάτο, κουλουμπαρόπιτα με κολοκύθι, κολοκυθόπιτα γλυκιά, σαρδέλες στο φούρνο με αλεύρι, τοπικά γλυκά, πρωταγωνίστησαν κερδίζοντας τις εντυπώσεις.


Παρών στο γεύμα ο δήμαρχος, Στέλιος Βαλιάνος, αλλά και ο πρόεδρος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, δεδομένης της έμπρακτης στήριξης του φορέα στην προώθηση του "KOUZINA" και του προγράμματος προώθησης των τοπικών προϊόντων, όπως αυτό εκπονείται από το cluster του Δήμου Αριστοτέλη.


«Η ιερισσιώτικη κουζίνα και το ορκύνι της Ιερισσού αποτελούν στοιχεία που εναρμονίζονται με την ιστορία των καραβομαραγκών, για να συνθέσουν ένα τουριστικό προϊόν, βασισμένο μεν στη θαλάσσια δραστηριότητα, εστιασμένο όμως και στο τι θα κάνει ο επισκέπτης το καλοκαίρι στην Ιερισσό», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος. «Το προϊόν αυτό, θα προωθηθεί στοχευμένα στην ιταλική, ολλανδική και σκανδιναβική τουριστική αγορά, προκειμένου να αποδώσει τα επόμενα χρόνια μια προστιθέμενη αξία σ την εξαιρετικής ποιότητας ακτογραμμή του Δήμου Αριστοτέλη" τόνισε.


Τα εύσημα για την επιτυχή διοργάνωση, αποδόθηκαν ευλόγως και στην Αντιπρόεδρο του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ελένη Καραντώνα, που βοήθησε ενεργά στο συντονισμό των τοπικών φορέων που συμμετείχαν και είναι οι εξής: Σύλλογος Επαγγελματιών Ιερισσού, Μουσικός Λαογραφικός Σύλλογος «Καγκελευτός», Πολιτιστικός Σύλλογος «Κλειγένης», Σύλλογος «Φίλοι του Περιβάλλοντος» Ιερισσού, Σύλλογος Γυναικών Ιερισσού και Κ.Α.Π.Η. Ιερισσού.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα