Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δεν λειτουργεί η ειδική φόρμα PLF για τον οδικό τουρισμό - Δήλωση Κ. Μάλαμα

Τα σύνορα του Προμαχώνα έκλεισαν από σήμερα σε όσους δεν πρόλαβαν να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα PLF προκειμένου να λάβουν το υποχρεωτικό QR Code για την είσοδο τους στην Ελλάδα.

 

Στην ιστοσελίδα travel.gov.gr, αφαιρέθηκε η επιλογή για αυτούς που φθάνουν οδικώς να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα με τα στοιχεία τους. Περιλαμβάνει μόνο αεροπορική και ακτοπλοϊκή άφιξη καθώς και κρουαζιέρα. Κανείς δεν γνωρίζει, αν αυτό οφείλεται σε βλάβη της σελίδας ή έχει γίνει εσκεμμένα. 

 

Αυτοί που μπαίνουν στην ιστοσελίδα για να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα PLF 24 και να λάβουν το σχετικό QR Code, δεν περιλαμβάνει την οδική άφιξη. 

Σύμφωνα με τα "Ομορφα Ταξίδια" στα γκρουπ που θα ξεκινήσουν αύριο για την Ελλάδα, κάποιοι έχουν προλάβει και συμπληρώνουν την ειδική φόρμα και κάποιοι όχι. Πανικόβλητοι τουρίστες επικοινωνούν με τα τουριστικά γραφεία και τα ξενοδοχεία και ζητούν να ακυρώσουν. 

 

Δήλωση της βουλευτού Χαλκιδικής, Κ. Μάλαμα

Η βολυελυτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι απαγόρευσε εν κρυπτώ τον οδικό τουρισμό για 72 ώρες. 

" Αιφνιδιασμένοι είναι οι επαγγελματίες του τουρισμού της Χαλκιδικής από την εν κρυπτώ απόφαση της κυ​βέρνησης να κλείσει για σήμερα, αύριο και την Τρίτη τον οδικό τουρισμό από τον Προμαχώνα. Συγκεκριμένα, χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα, παρατηρήθηκε από ξενοδόχους και τουρίστες ότι τα οδικά σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για τρεις μέρες. Οι τουρίστες που εισέρχονται στον ιστότοπο της κυβέρνησης για την συμπλήρωση της περιβόητης φόρμας PLF διαπιστώνουν ότι απαγορεύεται να συμπληρωθεί από όσους θέλουν να έρθουν μέσω Προμαχώνα μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. 

  Συνεπώς, επί 72 ώρες τα οδικά σύνορα παραμένουν κλειστά, χωρίς καμία ανακοίνωση και χωρίς οι ξενοδόχοι να έχουν ειδοποιηθεί. Χάος επικρατεί και με τους τουρίστες που είχαν κάνει κρατήσεις, οι οποίοι καλούνται από τον επίσημο ιστότοπο του PLF “να αναπροσαρμόσουν το ταξίδι τους”. Η κυβέρνηση καθημερινά καταστρέφει τον τουρισμό της Χαλκιδικής".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα