Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Σάρτη τιμά την Παναγία και προσκυνά τη θαυματουργή εικόνα -ΦΩΤΟ-

Με λαμπρότητα τίμησαν οι κάτοικοι της Σάρτης τη Μεγαλόχαρη και σύσσωμο το χωριό προσκυνά την θαυματουργή εικόνα της, που έφεραν οι πρόσφυγες από την Αφισιά της Μ.Ασίας μετά τη μεγάλη καταστροφή και το διωγμό. 

 

Την παραμονή τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός και σήμερα, μετά τη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν όλοι στον καθιερωμένο Αγιασμό μπροστά στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και πήραν την ευλογία της. 

 

Για πολλά χρόνια, τέτοια μέρα, ανήμερα της Κοιμήσεως αποτελούσε πόλο έλξης χιλιάδων προσκυνητών η Ιερή Εικόνα, εξαιτίας της θαυματουργικής της κίνησης. Όποιος είχε κάποιο πρόβλημα πήγαινε στο ναό, καθόταν κάτω και έπαιρνε στην αγκαλιά του την εικόνα, η οποία κατά θαυματουργικό τρόπο άρχιζε να κινείται και πολλές φορές τόσο έντονα που παρέσυρε αυτόν που την κρατούσε.

  Ωστόσο, επειδή οι άνθρωποι είναι πολύ αδύναμοι για να ερμηνεύσουν τα μυστήρια του Θεού και επειδή τα γεγονότα έλαβαν διάσταση κοσμικού θεάματος τις ημέρες της εορτής, ο μακαριστός Μητροπολίτης Κασσανδρείας Συνέσιος για να βάλλει τέλος στην εκκοσμίκευση των μυστηρίων και στην παρεκτροπή των επισκεπτών, αποφάσισε να μην ξαναβγεί η εικόνα της Παναγίας από το προσκυνητάρι για να την κρατήσουν οι πιστοί. Οι κάτοικοι της Σάρτης συνεχίζουν να τιμούν με ευλάβεια την Θεοτόκο και τη θεωρούν προστάτη και βοηθό τους.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα