Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τρ. Παπαϊωάννου: Μόλις τελείωσε η σεζόν για τα τουριστικά καταλύματα

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο halkidikinews.gr σχολίασε τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από την Παρασκευή στη Χαλκιδική και τόνισε ότι τα καταλύματα δεν μπορούν να δουλέψουν ούτε με κοινωνικό τουρισμό, όταν όλοι την τελευταία εβδομάδα ακυρώνουν!  

 

"Κλείσιμο έτους. Μόλις τελείωσε η σεζόν για τα τουριστικά καταλύματα, με τεράστια ζημιά, ούτε τα έξοδα δεν βγήκαν!

Τα τουριστικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία είναι οι μόνες επιχειρήσεις οι οποίες τήρησαν τα πρωτόκολλα στο έπακρο, είναι οι μόνοι που δεν φταίνε, είναι οι μόνες επιχειρήσεις που φέρνουν χρήματα στην Ελλάδα, και όπως πάντα από την αρχή της φετινής σεζόν, οι μόνοι που την πληρώνουν "τη νύφη".

Είναι άδικο για 2-3 απαράδεκτες επιχειρήσεις (κέντρα διασκέδασης, beach bars που διοργανώνονται πάρτι) να την πληρώνει ολόκληρο το τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής".

 

Ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να είναι ποιο στοχευμένα τα μέτρα και όχι άκαιρα. 

"Τι να τα κάνεις τα μέτρα με το να κλείνει νωρίτερα η εστίαση, όταν το νυχτερινό κέντρο ανοίγει νωρίτερα ή τα πάρτι γίνονται 8-12! Κρίμα, πραγματικά, κρίμα! Τελικά, ούτε με κοινωνικό τουρισμό δεν μπορούμε να δουλέψουμε, όταν όλοι την τελευταία εβδομάδα ακυρώνουν!  

Εύχομαι τουλάχιστον στο 2021 να φροντίσουν από την αρχή να έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για όλη την σεζόν για να ξέρουμε και εμείς το θα περιμένουμε! Τέλος να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι, ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις έκαναν ενα 15-25% του τζίρου του 2019! Περιμένουμε γενναία μέτρα στήριξης!" κατέληξε ο κ. Παπαϊωάννου.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα