Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για την εγκατάσταση κεραίας στον Άγιο Νικόλαο

Έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου έχει προκαλέσει η απόφαση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσει κεραία στον «Καμενίκο» 

 

Τα μέλη του Συλλόγου “Ακτή Λιβροχιού - Τρανή Αμμούδα”, υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει πολύ σοβαρός κίνδυνος και υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας από την χωροθέτηση κεραίας πολύ μεγάλου μεγέθους (32 μέτρων - αντίστοιχο ύψος πολυόροφης πολυκατοικίας), σε ελάχιστη απόσταση από κατοικίες. 

 

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής η κεραία θα καταλαμβάνει μία περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς της Σιθωνίας και δεν συμβαδίζει με όλες τις σύγχρονες τάσεις για τοποθέτηση των υποδομών ψηφιακού σήματος σε περιοχές εκτός οικιστικού ιστού κι εκτός τόπων φυσικής ομορφιάς και τουριστικής επισκεψιμότητας. 

 

Οι κάτοικοι ζητούν να υπάρξει ενημέρωση και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, με δεδομένο ότι ο Άγιος Νικόλαος εδώ και πολλά χρόνια επιβαρύνεται με την ύπαρξη μίας κεραίας εντός του οικισμού, η απομάκρυνση της οποίας αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων.

 

« Η χωροθέτηση στο πλαίσιο αυτό μίας δεύτερης κεραίας, αντί της απομάκρυνσης της ήδη υπάρχουσας, θα αποτελέσει πολύ σοβαρό πρόβλημα για την καθημερινότητα της ζωής στην περιοχή» αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου Ακτή Λιβροχιού - Τρανή Αμμούδα”.

 

Για το θέμα κατέθεσε αναφορά προς τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κι Εσωτερικών η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα