Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δριμεία κριτική ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για τις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δριμεία κριτική ασκεί η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής με αφορμή τις επιλογές των Διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό, ισχυριζόμενη ότι στην επιλογή παρενέβη ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς.

 

Η ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής αναφέρει:

 

«Οι πρόσφατες επιλογές νέων Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ανέδειξαν και στο νομό μας, με περίτρανο τρόπο, το πώς εννοεί η ΝΔ την στελέχωση των κρίσιμων τομέων της δημόσιας διοίκησης: αιφνιδιασμοί, αδιαφανείς και γρήγορες διαδικασίες, κομματικά κριτήρια αλλά και καταστρατήγηση κάθε τυπικής και ηθικής επετηρίδας.

 

Η συγκεκριμένη διαδικασία, ειδικά στο νομό μας, ανέδειξε όμως και την απροκάλυπτη και χωρίς αιδώ παρέμβαση του τοπικού βουλευτή της ΝΔ κ. Βαγιωνά, αφού η νέα Διευθύντρια της Α/βάθμιας εκπαίδευσης η οποία αντικατέστησε την κατά γενική ομολογία άκρως επιτυχημένη στο λειτούργημά της τα προηγούμενα πέντε χρόνια Διευθύντρια, απασχολούνταν μέχρι πρόσφατα στο πολιτικό του γραφείο ενώ ταυτόχρονα, ο σύζυγός της, ως επιλογή πάλι του κ. Βαγιωνά, είναι ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής. Είναι βέβαια φανερό ότι ο κ. Βαγιωνάς, πιστός στο δόγμα Μητσοτάκη για ένα απόλυτα νεοφιλελεύθερο, κομματικό και υπερσυγκεντρωτικό (γύρω από τον Πρωθυπουργό) κράτος, αντιλαμβάνεται την αριστεία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αυτό, δεν είναι μόνο ένα ακόμη δείγμα του κομματικού κράτους που έστησε η ΝΔ αλλά είναι και η ωμή, απροκάλυπτη αναβίωση ενός σάπιου και καταδικαστέου συστήματος που οι τοπικοί άριστοι βουλευτές "λύνουν και δένουν", γυρίζοντας τη χώρα πίσω στις λογικές του κομματικού και πελατειακού κράτους άλλων περιόδων.

Εν τέλει, το όργιο προσωπικών επιλογών “ημετέρων” και ο τρόπος που πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων σωρεία προσόντων υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης, ώστε να επιλεγούν οι άριστοι στην κομματοκρατία και την φαυλότητα, γυρίζει τη χώρα πίσω στις λογικές του κομματικού και πελατειακού κράτους άλλων περιόδων. Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την ενεργό στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων του νομού μας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για μια δημόσια διοίκηση σύγχρονη, ακομμάτιστη, και αποτελεσματική που θα λειτουργεί μεαποκλειστικό γνώμονα την προστασία και προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα