Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το "Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο" για τον έναν χρόνο δημοτικής θητείας

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη καθηκόντων της, ο συνδυασμός "Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο" με επικεφαλής τον Αθανάσιο Αβέρη, κάνει απολογισμό των πεπραγμένων στον Δήμο της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής, αφήντας αιχμές για τη διοίκηση της παράταξης Ζωγράφου.

 

Η ανακοίνωση

 

"Έκλεισε ένας χρόνος του νέο σχήματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Παράταξης Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο στη θέση της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

 

Ένα χρόνο μετά, με απογοήτευση συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σειρά από λάθη και παραλείψεις της δημοτικής αρχής, σε ζητήματα κομβικής σημασίας για την πόλη και τον ευρύτερο Δήμο, που αφήνουν τον Δήμαρχο των τριών εκλεγμένων θητειών εκτεθειμένο. Η μέχρι σήμερα πορεία της δείχνει ότι στις εκλογές δεν προτιμούνται όσοι έχουν πραγματική αγάπη, όραμα και διάθεση να προσφέρουν στον τόπο, αλλά εκείνοι που αντιλαμβάνονται την διοίκηση του δήμου σαν κομματικό φέουδο και όσοι αποζητούν έμμισθες θέσεις ευθύνης, για το μισθό και για να πετύχουν κοινωνική αναγνώριση, που προφανώς δεν μπορούν να βρουν αλλού.

 

Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ο Δήμος Πολυγύρου συνεχίζει να είναι σε αδιέξοδο. Η δημοτική αρχή ή δεν μπορεί να χειριστεί βασικά ζητήματα ή καθυστερεί ή πιάνεται πολλές φορές αδιάβαστη παρά την εμπειρία, όπως αναφέρει πολλές φορές, των στελεχών της.

 

Αρκετά στελέχη της δημοτικής αρχής προσπαθούν να διαχειριστούν επικοινωνιακά τη δική τους θέση και να τη διατηρήσουν, προβάλλοντας «προσωπικές παρεμβάσεις» για τα αυτονόητα, που λυγίζουν συνήθως μέσα σε λίγα 24ωρα, γιατί συνολικό σχέδιο, δεν φαίνεται να υπάρχει.

 

Μεγάλα έργα καθυστερούν (βιολογικός Πολυγύρου, Γενικά πολεοδομικά Σχέδια), αλλά επιστρέφονται(Κλειστό Γυμναστήριο Γαλάτιστας), αλλά ακυρώνονται (Βιολογικός Γερακινής), αλλά αποσιωπούνται (προβλήματα νερού σε Όλυνθο, Καλύβες, Γερακινή, Ορμύλια, Πολύγυρο, Ταξιάρχη, Ρίζα κ.α), καθημερινά ζητήματα αντιμετωπίζονται σπασμωδικά (καθαριότητα χώρων-πάρκων, αποκομιδή σκουπιδιών), τα δημοτικά τέλη έχουν πιάσει ταβάνι, οι εργαζόμενοι στον Δήμο σε καίριες θέσεις λιγοστεύουν και μεγαλώνουν, οι αιτήσεις με προβλήματα δημοτών συσσωρεύονται. Οι υπηρεσίες είναι στα όρια της αντοχής τους.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται χρόνος δημοτικών θητειών, ούτε η τελευταία. Αλλά τώρα, ο εναπομείνας χρόνος μετά από δέκα χρόνια της ίδιας Δημοτικής Αρχής πιέζει πολύ περισσότερο.

 

Ο Πολύγυρος, το 2020 παλεύει με τα ίδια προβλήματα του 2010.

 

Όσοι αγαπάμε τον τόπο και τους ανθρώπους του, με σεβασμό στη δημοκρατία, με αρχές μας τον διάλογο και τη διαφάνεια στη σχέση με τους πολίτες και στη διαχείριση των υποθέσεων του δήμου, οφείλουμε να βρεθούμε μπροστά, ενωμένοι την επόμενη μέρα και να υψώσουμε τείχος απέναντι σε όσους νομίζουν ότι ο τόπος είναι τσιφλίκι τους και μπορούν να παίζουν με την υπομονή μας και να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

 

Και όλοι μαζί την επόμενη φορά να μην το επιτρέψουμε να (ξανά) γίνει.

 

Η Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο θα συνεχίσει να ενημερώνει τους δημότες και να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και τη διαφάνεια τόσο στο διάλογο όσο και στη λήψη των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο εκεί.

 

Για το καλό του τόπου μας. Γιατί ο τόπος μας είναι πάνω απ'όλους!".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα