Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μήνυμα του Απ. Πάνα για τη νέα σχολική χρονιά

Στον αγιασμό των σχολείων της Ν. Καλλικράτειας βρέθηκε ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝ.ΑΛ, Απόστολος Πάνας.

 

Σε μήνυμά του ο βουλευτής αναφέρει:

"Η σημερινή μέρα που βρίσκει τις πόρτες των σχολείων ανοιχτές, είναι παράλληλα μέρα γιορτής για τη Χριστιανοσύνη αλλά και Εθνικής Μνήμης.

Είναι η ημέρα, όπου γιορτάζεται η Ύψωση του Τιμίου Σταύρου και με την οποία τιμάται κάθε χρόνο η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς.

Είναι ημέρα επίσης Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Της συστηματικής εξόντωσης, των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολικής Θράκης και της Μικρά Ασίας (κυρίως της Ιωνίας, Καππαδοκίας, Πόντου, Βιθυνίας), από τους εθνικιστές της οθωμανικής κυβέρνησης.

Σήμερα ξεκινά και η καινούρια σχολική χρονιά με νέα δεδομένα και αντιφατικές δηλώσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά τη χρήση της μάσκας, έλλειψη σαφών οδηγιών για την ομαλότερη λειτουργία των σχολείων λόγω πανδημίας, αλλά και αποφάσεων για προληπτικούς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ασαφές παραμένει και το τοπίο για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων με το απαιτούμενο προσωπικό.

Η Πολιτεία οφείλει να συνδράμει στο ακέραιο για τη διασφάλιση της ομαλότητας στη νέα σχολική πραγματικότητα, που θα επηρεάσει σημαντικά και την καθημερινότητα της κοινωνίας.
Έτσι μόνο μπορεί να είναι μια σχολική χρονιά καλή και ανεμπόδιστη, γεμάτη δημιουργική ενέργεια για τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη της εκπαίδευσης, που συνεργαζόμενοι με τους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες μπορούν να οικοδομήσουν τις καλύτερες δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης.

Από την πλευρά μου με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, συμβάλλοντας στη βελτίωση της πραγματικότητας όλων όσων θα δώσουν και φέτος το δικό τους αγώνα για μια γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Καλή χρονιά με υγεία, ασφάλεια και υπομονή!"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα