Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συγκέντρωση στην Ορμύλια για την τιμή της ελιάς

Με σύνθημα "Σταματάμε να μαζεύουμε ελιές" οι αγρότες της Ορμύλιας αποφάσισαν να πάρουν την τύχη τα χέρια τους και να διεκδικήσουν καλύτερη τιμή στην πράσινη ελιά. 

 

Εξάλλου η χαμηλή τιμή της ελιάς είναι ζήτημα που απασχολεί την περίοδο αυτή όλους τους αγρότες της Χαλκιδικής, γι' αυτό στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε έξω από το κοινοτικό κατάστημα της Ορμύλιας συμμετείχαν και εκπρόσωποι από Καλύβες, Βραστά, Μεταμόρφωση και Διονυσίου. 

Συγκροτήθηκε επιτροπή η οποία θα διαπραγματευτεί την τιμή της ελιάς με τους μεταποιητές. Αποφασίστηκε ομόφωνα να σταματήσουν όλοι οι αγρότες να μαζεύουν ελιές. 

 

"Απευθύνουμε λοιπόν έκκληση προς τις μεταποιητικές μονάδες της Χαλκιδικής, να αλληλεπιδράσουν, να αλληλοστηριχθούν με τους παραγωγούς και να προσφέρουν τη δυνατότερη υψηλή τιμή για την αγορά της ελιάς, στα πλαίσια που και οι δύο πλευρές θα είναι κερδισμένες" δήλωσε η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας, Κατερίνα Ζωγράφου.

 

Την Τετάρτη στις 06:30 πμ όλοι οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στο χώρο του Ηρώου της Ορμύλιας για να ενημερώσουν αυτούς που δεν ενημερώθηκαν για τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

 

Ορίστηκε να γίνει εκ νέου συγκέντρωση την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μμ στην Κοινότητα της Ορμύλιας για να ενημερωθούν οι αγρότες για τις εξελίξεις και να αποφασίσουν για την περεταίρω στάση τους. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα