Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σε άτυπο lockdown το Άγιο Όρος

Σε ένα άτυπο lockdown μπήκε από σήμερα το Άγιο Όρος μετά τα 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.


Στην χθεσινή έκτακτη Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων και περιορίζεται ο αριθμός επισκεπτών σε δέκα για κάθε μονή, πέντε ανά κοινοβιακή σκήτη, δύο ανά Κυριακόν εκάστης ιδιορρύθμου Σκήτης και ένα ανά έκαστο ιερό κελί ή Καλύβη ή ησυχαστήριο.


Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να εισέρχονται επισκέπτες, καθώς ο αριθμός των επιτρεπόμενων εισερχομένων καλύπτεται από εργάτες, συνεργάτες των μονών κλπ.

 

Από σήμερα το πρωί πολλές Μονές ενημέρωσαν όσους επισκέπτες είχαν κλείσει διαμονητήριο για τις επόμενες μέρες, ότι δεν μπορούν να τους φιλοξενήσουν, άρα είναι αναγκασμένοι να ματαιώσουν το ταξίδι τους στην Αθωνική Πολιτεία.


Με την απόφαση της Ιεράς Κοινότητας δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των εισερχομένων στο Άγιο Όρος από μονή σε μονή, ενώ η είσοδος προσκυνητών από το εξωτερικό, θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

 

Στο μεταξύ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει εγκατασταθεί από χθες στο Κέντρο Υγείας των Καρυών και πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Στα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, γιατί εξάλλου ο νομός Χαλκιδικής βρίσκεται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου υπό καθεστώς εκτάκτων μέτρων.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα