Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Προβλήματα με τους μετακλητούς εργάτες γης

Tο τελευταίο διάστημα κατά την διαδικασία προσέλευσης των μετακλητών εργατών γης για τη συγκομιδή της επιτραπέζιας ελιάς στη Χαλκιδική παρατηρείται το φαινόμενο αρκετοί από τους εργάτες που προσκαλέστηκαν, είτε δεν προσήλθαν στην Ελλάδα, είτε με τον ερχομό τους απαιτούν μονομερώς υπερβολική αναπροσαρμογή της οικονομικής τους συμφωνίας με τον εργοδότη προς όφελός τους, είτε προτίμησαν να ασχοληθούν σε άλλο εργοδότη.



Για το λόγο αυτό, αν οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, θα πρέπει να συμπληρώνουν την επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση και να την αποστέλλουν :

(α) στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (τμήμα αδειών διαμονής Νομού Χαλκιδικής) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Νομού Χαλκιδικής (Δημοκρατίας & Ανδρέα Παπανδρέου 1 – Πολύγυρος ΤΚ 63100, e mail :
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) καθώς

(β) και στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής,

προκειμένου οι εργοδότες να μην φέρουν καμία ευθύνη για τον οποιαδήποτε μετακλητό εργάτη γης που δεν τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
Επιμελητήριο Χαλκιδικής
Τηλ: +302371024200 - 24300
Φαξ: +302371021355
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα