Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν.Μουδανιών κάνει παρέμβαση για το υποκατάστημα του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ)

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών παρεμβαίνει στο θέμα της λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ν. Μουδανιών και με επιστολή του στη υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ζητεί να διατηρηθεί ως έχει το ΙΚΑ Ν. Μουδανιών, αφού αποτελεί βασικό εργαλείο του εμπορικού – επαγγελματικού κόσμου και του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Ν. Προποντίδας και Κασσάνδρας.

 

Στην επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος υπογραμμίζει  ότι μέχρι τώρα λειτουργούσαν στη Χαλκιδική δύο υποκαταστήματα, του Πολυγύρου που εξυπηρετούσε τους εργοδότες και ασφαλισμένους μισθωτούς των περιοχών των Καλλικρατικών Δήμων Πολυγύρου, Αριστοτέλη και Σιθωνίας με συνολικό πληθυσμό 52.736 μόνιμους κατοίκους και των  Ν. Μουδανιών, που εξυπηρετούσε τους εργοδότες και ασφαλισμένους μισθωτούς των περιοχών των Καλλικρατικών Δήμων Ν. Προποντίδας και Κασσάνδρας, δηλαδή μια περιοχή που το μήκος της φτάνει τα 100 Km και με συνολικό πληθυσμό 53.172 μόνιμους κατοίκους.

 

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος  το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί – εκτός από τις χιλιάδες κοινές και οικοδομοτεχνικές επιχειρήσεις – και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή του Λακκώματος Χαλκιδικής, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

 

«Εκτιμάται ότι οι εξυπηρετούμενοι θα υπόκεινται σε ιδιαίτερη ταλαιπωρία, αφού το Αποκεντρωμένο αυτό Τμήμα του ΕΦΚΑ θα είναι απόλυτα εξαρτημένο λειτουργικά στην Τοπική Διεύθυνση Πολυγύρου, η οποία θα λαμβάνει τις περισσότερες αποφάσεις, με αποτέλεσμα ο εξυπηρετούμενος να πρέπει να μεταβεί στο χώρο του Υποκαταστήματος Ν. Μουδανιών περισσότερο από μία φορά για να τελειώσει τη δουλεία του, ή να μεταβεί στον Πολύγυρο, διανύοντας κάποιες φορές αποστάσεις που είναι πάνω από 150 χλμ.», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος και ζητά από την αρμόδια υπουργό να διατηρηθεί ως έχει το ΙΚΑ Ν. Μουδανιών.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα