Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μέριμνα για την σχολική στέγη από το Δήμο Ν. Προποντίδας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατασκευή τριών Νηπιαγωγείων στα Ν. Μουδανιά, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν άμεσα σε χρήση, ενώ η διαδικασία κήρυξης του αναδόχου ως έκπτωτου καθυστερεί προς το παρόν την ολοκλήρωση του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Καλλικράτειας. 

 

Ειδικότερα:

3ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών

Περατώθηκε πλήρως το εξωτερικό του κτιρίου. Έχουν τοποθετηθεί τα κουφώματα κι έχουν βαφεί όλες οι πέργκολες, καθώς και μέρος της περίφραξης (στα σημεία των εισόδων), ενώ έχουν τοποθετηθεί και τα κάγκελα στην περίφραξη. Ο περιβάλλων χώρος διαμορφώθηκε υψομετρικά και έχει διαστρωθεί με 3Α (όπου απαιτείται), ενώ απομένει η τοποθέτηση βοτσαλωτού δαπέδου. 

Εσωτερικά ολοκληρώθηκε η υποδομή όλων των δικτύων (ηλεκτρολογικά και ύδρευσης - αποχέτευσης, πυρόσβεσης) και τοποθετήθηκαν οι διακόπτες – ρευματοδέκτες.  Έγιναν τα επιχρίσματα και το βάψιμο στις εσωτερικές επιφάνειες τοίχων. Τέλος, έχουν επιστρωθεί όλες οι επιφάνειες (τοίχοι - δάπεδα) που προβλέπονται από τη μελέτη με κεραμικά πλακίδια. 

Όλες οι υπολειπόμενες εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και το σχολείο υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο προς χρήση στα τέλη του έτους ή στις αρχές του επομένου. 

4ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών

Το 4ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών, το οποίο βρίσκεται στην οδό Παναγίας Κορυφινής έχει πλήρως περατωθεί και θα δοθεί άμεσα σε χρήση. 

 

5ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών

Το 5ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης των εργασιών και αναμένεται να είναι πλήρως περατωμένο μέσα στο επόμενο δίμηνο. Οι εργασίες που απομένουν είναι η κατασκευή βοτσαλωτού δαπέδου στον αύλειο χώρο και κάποιες τελικές επιστρώσεις και χρωματισμοί.

4ο Νηπιαγωγείο Νέας Καλλικράτειας

Στο 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Καλλικράτειας ο ανάδοχος έχει κηρυχθεί έκπτωτος. Θα συνεχίσουν οι διαδικασίες για ανάθεση σε άλλον εργολάβο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή. 

 

“Σύντομα τρία νέα σχολικά κτίρια θα παραδοθούν προς χρήση παρέχοντας έτσι στα παιδιά μας τη δυνατότητα να φιλοξενούνται σε καινούρια στέγη σύμφωνη με τις προδιαγραφές, που απαιτούνται, παρέχοντας ασφάλεια, άνεση και καλύτερες συνθήκες για την εκπαιδευτική διαδικασία. Για τα τέσσερα προαναφερόμενα μάλιστα Νηπιαγωγεία σύντομα θα παραληφθεί και εξοπλισμός (βιβλιοθήκες, γραφεία, θρανία κ.τ.λ), όπως ενημερώθηκα σήμερα από την εταιρεία Κτιριακών Υποδομών με την οποία βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. 

Δυστυχώς, υπάρχουν και απρόβλεπτοι παράγοντες, όπως η έκπτωση του αναδόχου  του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Καλλικράτειας, λόγω μη εκτέλεσης και ολοκλήρωσης των εργασιών εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος κι αφού εξαντλήθηκαν τέσσερις δοθείσες παρατάσεις. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε τη διαδικασία εξεύρεσης νέου αναδόχου, γεγονός που οδηγεί αναπόφευκτα στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου” ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα