Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Ανακαίνιση του παλιού παιδικού σταθμού Πολυγύρου

Δημοπρατείται, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Πολυγύρου, η ολοκληρωμένη ανακαίνιση του παλαιού και ιστορικού παιδικού σταθμού Πολυγύρου, που χρηματοδοτείται από το κοινοτικό πρόγραμμα Leader με το ποσό των 413,033 ευρώ.

 

Με το ίδιο πρόγραμμα επίσης, είναι σε εξέλιξη η προμήθεια ολόκληρου του εξοπλισμού που θα απαιτηθεί, καθώς και η εφαρμογή της τηλεματικής (συνδυασμός τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την έγκαιρη διακίνηση κάθε είδους πληροφορίας, όπως μετάδοση ήχου, εικόνας, δεδομένων σε πραγματικό χρόνο) με το ποσό των 90.000 ευρώ.

 

Πρόκειται για τον πρώτο παιδικό Σταθμό του Πολυγύρου -ο οποίος σταμάτησε να λειτουργεί λόγω ανάγκης πλήρους ανακαίνισης- από τον οποίο έχουν περάσει πολλές γενιές παιδιών. Πέρα από το ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επαναλειτουργήσει, έχει και ιδιαίτερη συναισθηματική βαρύτητα για πολλούς Πολυγυρινούς.


Παράλληλα συντάσσεται σχετική μελέτη για την ανάδειξη όλης της έν λόγω περιοχής του κάτω Πολυγύρου (Πλατάνι).


Τέλος, ύστερα από σχετική πρόταση του Δήμου εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η κατασκευή ραμπών για  ΑΜΕΑ στα σχολικά μας συγκροτήματα με παράλληλη συντήρηση των χώρων υγιεινής και με το ποσό των 94.240 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
Ευχή όλων μας είναι, και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και προσπαθούμε, τα παραπάνω έργα να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν προς χρήση όσο το δυνατό συντομότερα.

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα