Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Βελτίωση του οδικού άξονα Πολύγυρου - Αγίου Όρους

Ένα σημαντικό έργο που έχει στόχο την αύξηση της παροχετευτικότητας και την αποκατάσταση των υφιστάμενων τεχνικών στο οδικό κύκλωμα Πολυγύρου - Αγίου Όρους δρομολογείται από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε από τον αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Γιώργο και είναι προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα εξής σημεία:

•          Είσοδος Πλανών - Παραπόταμος Χαβρία.
•          Κατασκευή τεχνικών εισόδου και εξόδου υφιστάμενης γέφυρας κύριου παραπόταμου Χαβρία στην περιοχή Αγίου Ιωάννη.
•          Πλανά - Κατασκευή συμπληρωματικού τεχνικού στο ύψος του Πλατανορέματος.
•          Κατασκευή συμπληρωματικού τεχνικού σε γέφυρα στην περιοχή Γοματίου (κηροπλαστείο).
•          Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης για την προστασία των πρανών του τεχνικού πριν την είσοδο του Γοματίου (γήπεδο).
•          Ενίσχυση των τεχνικών εισόδου και εξόδου στη γέφυρα στην περιοχή «Κοκκινόλακας» Ιερισσού.
 
Στόχος των εργασιών που θα εκτελεστούν είναι η αποκατάσταση των φυσικών φθορών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου 2019 στα παραπάνω τεχνικά και η αποφυγή επανάληψής τους.
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με δήλωσή του τόνισε τα εξής: "Συνεχίζοντας τα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές της Χαλκιδικής, αυτή τη φορά σειρά έχουν σημεία στο οδικό δίκτυο Πολυγύρου - Αγίου Όρους, που κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων του Νοεμβρίου 2019 δημιούργησαν προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στους οικισμούς Πλανών, Γοματίου και Ιερισσού. Η ανταπόκριση της Περιφέρειας, στο αίτημα των υπηρεσιών για τις ενέργειες χρηματοδότησης του έργου, ήταν άμεση και είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή της παρούσας σύμβασης. Η δημιουργία υποδομών και η ασφάλεια των πολιτών είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα