Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Προχωρούν τα έργα στην “Αλμύρα” των Ν. Μουδανιών

Με αμείωτο ρυθμό προχωρούν τα έργα στην περιοχή “Αλμύρα” των Ν. Μουδανιών.

 

Σε χώρο που εκτείνεται από την οδό Ελευθερίας μέχρι το ρέμα του Ελαιώνα, αναπτύσσεται ένας συνολικός σχεδιασμός διαμόρφωσης και αξιοποίησης

Μέχρι τώρα υλοποιήθηκαν έργα οδοποιίας, ανάπλασης, χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και πάρκο. Τοποθετήθηκαν αγωγοί ομβρίων, πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός, ειδικές λωρίδες όδευσης τυφλών, καθώς και ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ.
Επίσης ολοκληρώθηκε ο ηλεκτροφωτισμός εντός του πάρκου με ηλιακά υπαίθρια φωτιστικά με φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία λειτουργούν αυτόνομα και είναι εξοπλισμένα με λαμπτήρες τύπου LED.

 

Τοποθετήθηκαν ηλιακά παγκάκια πολλαπλών λειτουργιών με θύρες φόρτισης για ηλεκτρονικές συσκευές και νυχτερινό φωτισμό.
Στην ίδια περιοχή ολοκληρώνεται το 3ο Νηπιαγωγείο και βρίσκεται σε εξέλιξη η δενδροφύτευση του πάρκου.

📖 Την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ν. Καρεμφύλλη «Ιστορίες στο τέλος του χρόνου» διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών, ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις Kbooks την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Ν. Μουδανιών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας – ποιητής Ιωάννης Βογιατζής, η φιλόλογος Βασιλεία Ζωγραφάκη και η εικαστικός Μαρία Τσιτσάνη.

🎭 Την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου "Δυόμισι φόνοι και ένα bulldog", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη, ανεβαζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΠΑΜΕΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Η πρεμιέρα του έργου έγινε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και οι επόμενες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 8, 9, 11, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα