Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Yποδοχή εκπαιδευομένων Α’ κύκλου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν. Προποντίδας

Σε ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των εκπαιδευομένων του Α’ κύκλου του ΣΔΕ Δήμου Ν.Προποντίδας από αυτούς του Β’ κύκλου και από τον Σύλλογο των εκπαιδευτικών.

 

Η υποδοχή των νέων εκπαιδευομένων αποτελεί μία σημαντική λειτουργία στα ΣΔΕ, καθώς συμβάλλει στην αποβολή του άγχους και της αμηχανίας από τους πρωτοετείς, στην οικοδόμηση υγιών και ισότιμων σχέσεων στο σχολικό περιβάλλον αλλά και στην προετοιμασία της μαθησιακής διαδικασίας.


Ειδικότερα, η υποδοχή ξεκίνησε με παραδοσιακό κέρασμα κι ευχές καλωσορίσματος από τη διευθύντρια του σχολείου, Ευαγγελία Παπανικολάου, από τους εκπαιδευτικούς κι από απόφοιτο του ΣΔΕ. Ακολούθησε θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Το σχολείο είναι…» στο οποίο οι εκπαιδευόμενοι του Β’ κύκλου αποτύπωσαν με ευρηματικό τρόπο τις εντυπώσεις τους από τη φοίτησή τους στο ΣΔΕ, γνωριμία των εκπαιδευομένων των δύο κύκλων και τέλος,  πλούσιος μπουφές με εδέσματα φτιαγμένα από τα χέρια των άξιων εκπαιδευομένων μας.



Οι δράσεις της δεύτερης ημέρας υποδοχής, περιλάμβαναν ένα βιωματικό παιχνίδι με τίτλο «Κι εγώ επίσης»,  προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα οι εκπαιδευόμενοι των δύο κύκλων και να αισθανθούν οι πρωτοετείς ότι υπάρχουν πολλά κοινά που τους συνδέουν με τους συμμαθητές τους. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του σχολείου του προηγούμενου σχολικού έτους ,συζητήθηκαν  και συμφωνήθηκαν οι όροι του εκπαιδευτικού συμβολαίου και η μέρα έκλεισε με το μοίρασμα των φακέλων με γραφική ύλη στους εκπαιδευόμενους του Α’ κύκλου κι ένα αναμνηστικό γλαστράκι.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα