Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέος εξοπλισμός έρχεται στα Κέντα Υγείας της Χαλκιδικής από την Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει τα Κέντρα Υγείας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, ως εκ τούτου και της Χαλκιδικής, με την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.


«Τα Κέντρα Υγείας ευθύνης της 4ης ΥΠΕ θα αποκτήσουν σύγχρονα μηχανήματα, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των αναγκών τους σε εξοπλισμό, παρέχοντας καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να ενισχύσουμε όλες τις μονάδες υγείας, σε όλες τις βαθμίδες, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις κλινικές, προκειμένου ειδικά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να έχει τα απαραίτητα μέσα για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της δημόσιας υγείας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προχωρήσει στην προμήθεια και εγκατάσταση, στα Κέντρα Υγείας, συνολικά έξι ακτινολογικών μηχανημάτων, 13 ψηφιακών εμφανιστηρίων, τεσσάρων ψηφιακών μαστογράφων και 16 οδοντιατρικών συγκροτημάτων.


Ο εξοπλισμός σύμφωνα με το σχεδιασμό της 4ης ΥΠΕ θα κατανεμηθεί ως εξής:


-Τέσσερεις ψηφιακοί μαστογράφοι στα Κέντρα Υγείας: 25ης Μαρτίου και Τούμπας (Θεσσαλονίκη), Σερρών και Κιλκίς.


-Έξι ακτινολογικά συγκροτήματα στα Κέντρα Υγείας: Κιλκίς, Νέας Μαδύτου (Θεσσαλονίκη), Αγίου Νικολάου, Παλαιοχωρίου και Νέων Μουδανιών (Χαλκιδική) και Ροδολίβους (Σέρρες).


-Δεκατρία συστήματα ψηφιοποίησης εικόνων (ψηφιακά εμφανιστήρια) στα Κέντρα Υγείας: Κιλκίς, Νέας Μαδύτου (Θεσσαλονίκη), Αγίου Νικολάου, Παλαιοχωρίου και Νέων Μουδανιών (Χαλκιδική), Ροδολίβους, Νιγρίτας, Νέας Ζίχνης, Ροδόπολης, Σιδηροκάστρου, Ηράκλειας, Στρυμονικού και Μαυροθάλασσας (Σέρρες).


-Δεκαέξι πλήρη οδοντιατρικά συγκροτήματα για τα Κέντρα Υγείας: 25ης Μαρτίου (Τ.Ι. Φοίνικα), Τούμπας, Τούμπας (Τ.Ι. Χαριλάου), Θέρμης, Ζαγκλιβερίου, Νέας Μηχανιώνας και Νέας Μηχανιώνας (Τ.Ι. Επανομής) (Θεσσαλονίκη), Νέας Καλλικράτειας και Νέων Μουδανιών (Χαλκιδική), Σερρών, Σιδηροκάστρου και Ηράκλειας (Σέρρες).


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα