Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Στα 68 τα κρούσματα στη Χαλκιδική - 40 τεστ στη Μ. Παναγία

Σαράντα συνολικά covid tests πραγματοποίησε την πρώτη μέρα στο προσωπικό των δημοτικών υπηρεσιών στη Μεγάλη Παναγία, το κλιμάκιο και η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, μετά την ανταπόκριση του οργανισμού στο σχετικό αίτημα και στις επισημάνσεις της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr αργά το απόγευμα κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα και από τα 40 άτομα που ελέγχθηκαν βρέθηκε 1 θετικό. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν codid tests σε τουλάχιστον 400 άτομα στο Δήμο Αριστοτέλη.

"Στόχος μας να υποβληθούν σε τεστ και εργαζόμενοι σε δομές όπως τα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό). Κατέθεσα αίτημα για τη διενέργεια ελέγχων στο γενικό πληθυσμό, μετά την παρέλευση της περιόδου του lockdown,καθώς στη περίοδο αυτή κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από τον ΕΟΔΥ" ανέφερε ο δήμαρχος, Στέλιος Βαλιάνος.

 

Στο μεταξύ η Ελληνικός Χρυσός πραγματοποιεί ελέγχους στους εργαζομένους στην εταιρεία και αναμένεται να γίνουν συνολικά 1.500 τεστ.

Την ίδια ώρα, μετά από την εμφάνιση τριών θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιερισσού, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Χαλκιδικής αποφάσισε με εισήγηση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας, την αναστολή λειτουργίας του σχολείου για 14 μέρες, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Υπενθυμίζεται ότι κλειστό μέχρι τις 18 Νοεμβρίου για τον ίδιο λόγο, παραμένει το δημοτικό σχολείο Αρναίας.

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.316 κρούσματα

Νέο τριπλό αρνητικό ρεκόρ ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ με τα κρούσματα να ξεπερνούν κατά πολύ το «ψυχολογικό όριο» των 3.000, τους θανάτους που έφτασαν τους 50 μέσα σε μια ημέρα και τους διασωληνωμένους ασθενείς που αυξάνονται δραματικά στα νοσοκομεία αναφοράς.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 3.316 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες. Στη Χαλκιδική εντοπίστηκαν 68 νέα κρούσματα.

 

Αναστέλλεται προσωρινά έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 η λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου των Λουτρών Αγίας Παρασκευής εξαιτίας των έκτακτων, αυστηρών μέτρων προστασίας του πληθυσμού από την πανδημία του Κορωνοιού.


Στο μεταξύ η Αστυνομία επέβαλε 7 πρόστιμα στη Χαλκιδική για μη χρήση μάσκας και 11 για άσκοπη μετακίνηση, μετά από συνολικά 924 ελέγχους, που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

 

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα