Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Άμεση ενίσχυση του συστήματος υγείας της Χαλκιδικής

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με όλες τις ελλείψεις και τις ανάγκες του συστήματος υγείας της Χαλκιδικής, όπως τις κατέγραψε μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις κι επικοινωνίες με τους υγειονομικούς και διοικητικούς λειτουργούς του συστήματος του Νομού.


Όπως τονίζεται στην ερώτηση η ολιγωρία του Υπουργείου Υγείας όλους τους προηγούμενους μήνες έχει αφήσει το σύστημα υγείας της Χαλκιδικής αθωράκιστο.

Ο προϋπολογισμός του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής δεν ενισχύθηκε με τις απαραίτητες έκτακτες επιχορηγήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη στενότητα ως προς την προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Χαλκιδικής, ενώ και σε ότι αφορά τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, αυτές δεν υλοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια πίεση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νομού, το οποίο βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης.

Επίσης, δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού, το οποίο εργάζεται επί έτη με διαδοχικές συμβάσεις, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σε ότι αφορά το ΕΚΑΒ, τέλος, δεν υλοποιήθηκαν οι απαιτούμενες προσλήψεις για την επαρκή στελέχωση των πληρωμάτων, με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιοχές του Νομού Χαλκιδικής, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ να παρουσιάζουν πολύ σοβαρά κενά σε διασώστες.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα