Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Μ. Παναγία δοκιμάζεται σκληρά από τον κορωνοϊό

Η Μ. Παναγία δοκιμάζεται σκληρά από τον κορωνοϊό, καθώς τον τελευταίο μήνα έχουν βρει το θάνατο 14 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, κ. Στέλιο Βαλιάνο, πρόκειται για άτομα άνω των 75 ετών που είχαν υποκείμενα νοσήματα και η κατάσταση της υγείας τους ήταν επιβαρυμένη. Δυστυχώς όμως τις τελευταίες μέρες έχασαν τη ζωή του και νεότερα άτομα σε ηλικία.

 

Την ίδια ώρα ο Δήμος Αριστοτέλη ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου rapid tests για τον εντοπισμό της διασποράς του κορωνοϊού, με τη μέθοδο Drive Through, δηλαδή με τον έλεγχο εντός του οχήματος των ενδιαφερομένων που θα προσέρχονται και θα αναμένουν σε σειρά με τα αυτοκίνητά τους.

"O ΕΟΔΥ θα βρίσκεται από τις 10:00 το πρωί ως τις 15:00 το απόγευμα μπροστά από το παλιό arabia/exodos με την προσέλευση των οχημάτων να γίνεται από την πλατεία «Χοροστάσι» και με κατεύθυνση εξόδου, μετά τον έλεγχο προς πλατεία Κελέση και προς Μύλο Μπιζιργιάννη" ενημέρωνει ο Δήμος Αριστοτέλη.

 

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος αναφέρει:

«Η επικείμενη διεξαγωγή των ελέγχων και το όποιο αποτέλεσμα δείξουν κατά περίπτωση, προφανώς δεν αναιρεί τη σημασία και την ανάγκη αυξημένης προσοχής όλων μας, για την τήρηση των μέτρων προστασίας εαυτών και αλλήλων, σε κάθε μας αναγκαία και αναπόφευκτη μετακίνηση και δραστηριότητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι το αρνητικό τεστ σήμερα, δεν μας προστατεύει από μια επαφή με τον ιό αύριο. Άρα, πέρα από την όποια καθυστέρηση της εφαρμογής του lock down, τη χαλαρότητα του Οκτωβρίου και άλλους λόγους που συνέβαλαν στη διασπορά, η ατομική ευθύνη και πιστή εφαρμογή των μέτρων παραμένει η ισχυρότερη γραμμή άμυνας έναντι του αόρατου εχθρού. Θρηνούμε αρκετούς συμπολίτες μας και εδώ, όπως σε όλη τη Χαλκιδική, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Τα νέα από το μέτωπο των εμβολίων είναι ευχάριστα και ξέρουμε ότι ο κορωνοϊός στο τέλος θα νικηθεί. Όλοι μαζί με συντεταγμένη και πιστή εφαρμογή των μέτρων, μπορούμε να τον εμποδίσουμε να προκαλέσει περισσότερο κακό μέχρι τότε».

 

Θέση στο θέμα πήρε και η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μάλαμα, η οποία αναφέρει:

«Η Μεγάλη Παναγία δοκιμάζεται σκληρά από τον κορωνοϊό, με πάρα πολλά κρούσματα, με θύματα σχεδόν καθημερινά κι η απουσία των αρμοδίων κραυγάζει. Η ανησυχία των κατοίκων είναι τεράστια, η πίεση στο σύστημα υγείας αφόρητη και Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ είναι άφαντοι. Είναι πασιφανές ότι στη Μεγάλη Παναγία έχει υπάρξει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Πριν από έναν ακριβώς μήνα, όταν υπήρξαν τα πρώτα θύματα καταθέσαμε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και τον ρωτήσαμε πόσα τεστ έχει διενεργήσει η Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή, ποια τα αποτελέσματα και πόσα κρούσματα υπάρχουν στο χωριό, με δεδομένο ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα επιτείνει τον συνωστισμό σε εργοτάξια και στοές. Πριν από 5 ημέρες επισκεφτήκαμε το Κέντρο Υγείας στο Παλαιοχώρι και ζητήσαμε ξανά μαζικά τεστ στο γενικό πληθυσμό για να δούμε την έκταση της διασποράς στην κοινότητα. Το Υπουργείο Υγείας κι ο ΕΟΔΥ μας αγνόησαν πάλι. Τελικά ποιον καλύπτουν οι αρμόδιοι; Γιατί είναι όλοι εξαφανισμένοι την ώρα που η τοπική κοινωνία υποφέρει;».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα