Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δημιουργία 20 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Δήμο Αριστοτέλη

Πρόταση χρηματοδότησης για την εκπόνηση τοπικού Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) υπέβαλε στο Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Αριστοτέλη, που αποσκοπεί στη δημιουργία 20 τέτοιων δημοσίων σταθμών φόρτισης κανονικής και υψηλής ισχύος, καθώς και αντίστοιχων χώρων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων.


Η εκπόνηση του ΣΦΗΟ του Δήμου Αριστοτέλη, προτείνεται να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020» του Πράσινου Ταμείου, με πίστωση 39.680 ευρώ, ενώ κατά την κατάρτιση του Σ.Φ.Η.Ο., θα ληφθούν  υπόψη του τα κυκλοφοριακά, χωροταξικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά της περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Αριστοτέλη ήδη επεξεργάζεται και θα υποβάλλει στο επόμενο χρονικό διάστημα σχετική πρόταση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ 12, με τίτλο: «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους».


Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, σε σχετική δήλωση του, επισημαίνει τα εξής:
«Μια Δημοτική Αρχή, οφείλει να βλέπει μπροστά και να προετοιμάζει το έδαφος για να απολαύσει η τοπική κοινωνία τα οφέλη του μέλλοντος που οικοδομείται. Η πριμοδοτούμενη από τη πολιτεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και η επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών, θα δημιουργήσει σε πολύ σύντομο χρόνο, ένα πλήθος χρηστών, αυτής της σύγχρονης επιλογής για τις καθημερινές -και όχι μόνο- μετακινήσεις. Τα ΣΦΗΟ αποτελούν ουσιαστικά τον προαπαιτούμενο “οδικό χάρτη” για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα. Σε κάθε περιοχή που θα αναπτύξει σύντομα σταθμούς φόρτισης, φορείς και κάτοικοι θα έχουν ένα ακόμα στήριγμα επιλογής της ηλεκτροκίνησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για οικονομία και περιβάλλον. Η ύπαρξη χώρων φόρτισης και στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων, θα είναι επίσης βασικό κριτήριο επιλογής προορισμών για τουρίστες, Έλληνες και μη, που θα διαθέτουν ηλεκτρικά οχήματα. Σχεδιάζουμε λοιπόν μια κίνηση με τριπλή στόχευση. Εξοικονόμηση πόρων, μείωση ατμοσφαιρικών ρύπων, προσέλκυση “ηλεκτροκίνητων” επισκεπτών. Συνεχίζουμε προς το μέλλον. Κάθε μέρα κι ένα βήμα...»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα