Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Συκιά

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την παραπομπή τους στο Αυτόφωρο Τριμελές πλημμελειοδικείο Πολυγύρου απ’ όπου πήραν αναβολή, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στη Συκιά Χαλκιδικής, σε επεισοδιακή διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής ενάντια στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.



Ο εισαγγελέας στον οποίο μετήχθησαν νωρίτερα τους απήγγειλε κατηγορίες με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους και ακολούθως τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Όπως έγινε γνωστό, πήραν τη νόμιμη αναβολή που δικαιούνται και το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.



Οι δύο κατηγορούμενοι, 53 και 28 ετών, συμμετείχαν σε διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Συκιάς, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων λόγω των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης της Covid-19. Αστυνομικοί πήγαν να ελέγξουν τους συγκεντρωθέντες και δέχθηκαν αντικείμενα, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε περιπολικό. Αρχικά προσήχθησαν οι δύο παραπάνω και μετά την εξέτασή τους από αστυνομικούς αποφασίστηκε η σύλληψή τους.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, απείθεια, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα