Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απομακρύνεται το πλοίο «Ελίζαμπεθ» από το λιμάνι των Ν. Μουδανιών

Μετά από πλήθος επίμονων και συντονισμένων ενεργειών  του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δόθηκε επιτέλους από το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης η άδεια για τις εργασίες ανάρτησης, διάλυσης (τεμαχισμού σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια) και απομάκρυνσης του Φ/Γ «Ελίζαμπεθ», που παρέμενε δεμένο στο λιμάνι των Ν. Μουδανιών από το 2011.


Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Αμμόχωστο με προορισμό τη Βάρνα της Βουλγαρίας και κατασχέθηκε μετά από έλεγχο του Λιμενικού Σώματος μεταξύ της θαλάσσιας περιοχής «Αγιόκαμπου» Πηλίου και Κασσάνδρας, καθώς βρέθηκε έμφορτο με λαθραία τσιγάρα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε για περαιτέρω έλεγχο συνοδεία του Λιμενικού Σώματος στα Ν. Μουδανιά, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.


Κι ενώ η κυριότητα του, ως προϊόν κατάσχεσης, ανήκει στο ελληνικό δημόσιο όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε καμία κίνηση απομάκρυνσής του.

 

Αντίθετα, ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο με την εκάστοτε διοίκησή του προέβησαν σε πλήθος ενεργειών, εγγράφων και νομικών κινήσεων -εξωδίκων προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας,  ενώ αντιμετώπισαν όλα αυτά τα χρόνια κάθε κίνδυνο που προέκυπτε από την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι.


Έτσι και τώρα, μετά την έκδοση της πολυπόθητης έγκρισης, θα αναλάβουν και πάλι από κοινού τις διαδικασίες και το κόστος διάλυσης και απομάκρυνσης του πλοίου, που προγραμματίστηκε να γίνει εντός του Ιανουαρίου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα