Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Σοβαρότατα κτηριακά προβλήματα στο Περιφερειακό Ιατρείο Ορμύλιας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Περιφερειακό Ιατρείο της Ορμύλιας.

 

Όπως τονίζεται στην ερώτηση, η συγκεκριμένη δομή αντιμετωπίζει σοβαρότατο κτιριακό πρόβλημα, με χώρους που είναι ακατάλληλοι για την απρόσκοπτη παροχή ιατρικών υπηρεσιών, ενώ ταυτό​χρονα πρόκειται για ένα ενεργοβόρο κτήριο, η παλαιότητα του οποίου είναι ιδιαίτερα εμφανής. Είναι σαφές ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν πληροί τις προδιαγραφές που αφορούν τις δομές υγείας, δεν έχει πρόσβαση για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, ενώ δεν μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα στους χώρους του, το σύνολο του ιατρικού εξοπλισμού που διαθέτει. Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Υγείας να μεριμνήσει ώστε να καλυφθούν άμεσα οι κτιριακές ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου της Ορμύλιας και να βελτιωθούν οι υποδομές του.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


"Το Περιφερειακό Ιατρείο της Ορμύλιας Χαλκιδικής αποτελεί μία κρίσιμη δομή πρωτοβάθμιας υγείας, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τις υγειονομικές ανάγκες ενός μεγάλου δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Πολυγύρου. Όμως, η συγκεκριμένη δομή αντιμετωπίζει σοβαρότατο κτιριακό πρόβλημα, με χώρους που είναι ακατάλληλοι για την απρόσκοπτη παροχή ιατρικών υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται για ένα ενεργοβόρο κτήριο, η παλαιότητα του οποίου είναι ιδιαίτερα εμφανής. Είναι σαφές ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν πληροί τις προδιαγραφές που αφορούν τις δομές υγείας, δεν έχει πρόσβαση για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, ενώ δεν μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα στους χώρους του, το σύνολο του ιατρικού εξοπλισμού που διαθέτει. Παρά τις συνεχείς ενημερώσεις των ιατρών του Περιφερειακού Ιατρείου προς την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία βελτίωσης των υποδομών του κτιρίου.

- Επειδή το Περιφερειακό Ιατρείο Ορμύλιας αποτελεί σημαντική δομή πρωτοβάθμιας υγείας για την ευρύτερη περιοχή.

- Επειδή θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα βελτίωσης της κτιριακής υποδομής του.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε κάλυψη των κτηριακών αναγκών του Περιφερειακού Ιατρείου Ορμύλιας και σε βελτίωση των υποδομών του; "


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα