Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σε λευκό κλοιό η Χαλκιδική - Αγώνας να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί

Σε αγώνα δρόμου βρίσκονται η Περιφέρεια και οι Δήμοι Πολυγύρου και Αριστοτέλη για να κρατήσουν τα βασικά οδικά δίκτυα ανοιχτά, καθώς η συνεχείς χιονόπτωση αρχίζει να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.


Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Αρναίας, όπου τα μηχανήματα της Περιφέρειας ρίχνουν συνεχώς αλάτι, ενώ εκχιονιστικά παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται.

"Η κατάσταση στην εθνική οδό μέχρι αυτήν την ώρα (10:00) είναι ελεγχόμενη χάριν στην Περιφέρεια, την Αστυνομία και το Δήμο. Δεν θέλουμε να κλείσει η εθνική οδός και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια" ανέφερε στο halkidikinews.gr ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Χρήστος Κομπόγιαννος.

Ο κ. Κομπόγιαννος βρίσκεται από τα ξημερώματα στα ορεινά χωριά των Ζερβοζωρίων. "Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα Σανά, στα Δουμπιά, στο Γεροπλάτανο, στα Ριζά και στην Παλαιόχωρα. Τα μηχανήματα του Δήμου καθαρίζουν από νωρίς το πρώι τους δρόμους για να μην αποκλειστεί η κυκκλοφορία προς τους οικισμούς" ανέφερε.

Συνεχείς είναι και ο καθαρισμός της επαρχιακής οδού από Παλαιόκαστρο για Ταξιάρχη, όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους.

 

Στην Αρναία χιονίζει ακατάπαυστα

Επί ποδός βρίσκονται και οι υπηρεσίες του Δήμου Αριστοτέλη. Χιονίζει ακατάπαυστα στην Αρναία, ενώ δεκάδες μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών επιχειρούν σε όλο το επαρχιακό οδικό δύκτιο.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στ. Βαλιάνος ανέφερε: "Μια μεγάλη κινητοποίηση σε εξέλιξη από τα χαράματα σε όλες τις κοινότητες που αντιμετωπίζουν την χιονόπτωση. Η προσπάθεια δεν είναι μόνο δική μας. Είναι και όσων αυτές τις ώρες επιλέξουν να μην  μετακινηθούν εφόσον έχουν αυτή την επιλογή".


Οι προσπάθειες του Δήμου Αριστοτέλη επικεντώνονται στο να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι Αρναίας - Στανού και Αρναίας Βαρβάρας. "Δεν προλαβαίνουν τα μηχανήματα να καθαρίζουν το δρόμο και σε λίγα λεπτά πάλι ασπρίζει από το χιόνι" ανέφερε χαρακτηριστικά στο halkidikinews.gr o αντιδήμαρχος, Γιώργος Θαλασσινός.


Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, στην Αρναία υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί χιονίζει με μεγάλη ένταση, ενώ μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται στο Στανό και στη Βαρβάρα, όπου έχουμε και εκεί έντονη χιονόπτωση.

Νεότερη ενημέρωση για το που χρειάζονται αλυσίδες (10:30)

▪από το 50 έως το 65 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, (διασταύρωση Βάβδου έως Πολύγυρο)
▪από το 50 έως το 98 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (διασταύρωση Βάβδου έως Στρατώνι)
▪από το 55 έως το 98 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού μέσω Ταξιάρχη.
▪επαρχιακή οδός Νεοχωρίου - Βαρβάρας
▪επαρχιακή οδός Αρναίας - Στανού
▪επαρχιακή οδός Παλαιοχωρίου - Αγίου Νικολάου
▪επαρχιακή οδός Στρατωνίου - Ολυμπιάδας
▪δασική οδός Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά)
▪διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο
▪δημοτικά διαμερίσματα Πολυγύρου - Παλαιοκάστρου - Ταξιάρχη - Βάβδου

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα