Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Χαλκιδική ζητεί την ένταξή της στο δίκτυο φυσικού αερίου

Κοινοβουλευτική αναφορά κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα για το ζήτημα της ένταξης της Χαλκιδικής στο δίκτυο φυσικού αερίου, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Κασσάνδρας.


Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, ο αποκλεισμός της Χαλκιδικής από τους σχεδιασμούς για την επέκταση του δικτύου είναι αναιτιολόγητος κι απαράδεκτος, με δεδομένο ότι η ένταξη του Νομού είναι τεχνικά εφικτή, χωρίς υπέρογκο κόστος για την κατασκευή των δικτύων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας να επανεξετάσει το ζήτημα, ώστε να μην συνεχίσει ο αποκλεισμός της Χαλκιδικής από το φυσικό αέριο.

 

Το κείμενο της αναφοράς
 
Θέμα : Πάνδημο αίτημα της Χαλκιδικής η ένταξη του Νομού στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την υπ. αριθμ. 23/16.12.2020 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κασσανδρής, με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη ένταξης της Χαλκιδικής στο δίκτυο φυσικού αερίου. Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, ο αποκλεισμός της Χαλκιδικής από τους σχεδιασμούς για την επέκταση του δικτύου είναι αναιτιολόγητος κι απαράδεκτος, με δεδομένο ότι η ένταξη του Νομού είναι τεχνικά εφικτή, χωρίς υπέρογκο κόστος για την κατασκευή των δικτύων. Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο κι οι αυτοδιοικητικοί φορείς της Κασσάνδρας Χαλκιδικής καλούν σε άμεση αναθεώρηση αυτής της απόφασης αποκλεισμού.  
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα το συνημμένο, στην κατεύθυνση της συμπερίληψης της Χαλκιδικής στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα