Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανησυχία για τα κρούσματα στη Χαλκιδική

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελαυταίες μέρες στη Χαλκιδική. Από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα έχουν εντοπιστεί 53 κρούσματα στη Χαλκιδική.

 

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 12 νέα κρούσματα στο νομό. Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών ανέρχεται στη Χαλκιδική στα 10,86 και ο νομός είναι στο πορτοκαλί όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, ανά 100.000 κατοίκους.

 

Την ίδια ώρα η Κοινότητα Παλιουρίου εξέδωσε ανακοίνωση και προτρέπει τους κατοίκους να τηρήσουν τα μέτρα καθώς έχουν εντοπιστεί αρκετά κρούσματα στην περιοχή.


“Λόγω αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού παρακαλούνται οι κάτοικοι να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης που συστήθηκαν από τους ειδικούς. Λένε ότι τα γύρω χωριά έχουν πολλά κρούσματα, σας πληροφορούμε όμως ότι η πανδημία ήρθε και στο χωριό μας. Δεν είναι ώρα για πανικό, όλα αντιμετωπίζονται, αρκεί να πάρουμε τα μέτρα μας. Παρακαλούνται όσοι, εργαστηριακά έχουν διαπιστωθεί ότι έχουν κορωνοϊό, να παραμείνουν στα σπίτια τους για όσο χρειαστεί.

Επίσης, εάν άλλοι νοσούν η δουν κάποια συμπτώματα να μείνουν σπίτια τους και να ενημερώσουν τον γιατρό τους. Να μην γίνουμε εμείς η αίτια να μεταδώσουμε τον ιό σε κάποιο ηλικιωμένο η κάποιο άτομο που έχει προβλήματα υγείας. Τα μέτρα προστασίας βοηθούν, αλλά δεν εξαφανίζουν την πιθανότητα να εμφανίσουμε κορωνοϊό. Μην συγκεντρώνεστε πολλά άτομα μαζί και τηρείτε τα μέτρα προφύλαξης που ανακοινώθηκαν για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση” αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κοινότητας.



Στη Χαλκιδική είναι κλειστά τα παρακάτω τμήματα Δημοτικών Σχολείων λόγω κρουσμάτων:

- το Δημοτικό Σχολείο Σήμαντρων αναστέλλει τη λειτουργία του μέχρι 09/02/2021,
- το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Καλλικράτειας αναστέλλει τη λειτουργία το τμήμα Ε1 ΠΡΩΙΝΟΥ (Ε Τάξη) από 26/1 έως και 8/2
- το Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Διονυσίου αναστέλλει τη λειτουργία το τμήμα ΑΓΓΛΙΚΑ Γ (Γ Τάξη), Γ (Γ Τάξη), Ζ0*Γ1 (Γ Τάξη), Ζ1*Γ1 (Γ Τάξη), Ζ2*Γ1 (Γ Τάξη) από 27/1 έως και 9/2

Στο Δημοτικό Σχολείο Νικήτης αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα τμήματα ένταξης όλων των τάξεων από 26/1 έως και 8/2, ενώ κλειστό είναι το τμήμα της ΣΤ2 τάξης από 15/1 έως και 29/1


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα