Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανοιχτές οι επιχειρήσεις τροφίμων την Κυριακή 7/2 στη Χαλκιδική

Ανοιχτές θα είναι την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου οι επιχειρήσεις τροφίμων στη Χαλκιδική, καθώς όπως επισημαίνει το Τμήμα Εμπορίου και Ανωνύμων Εταιριών της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Ε. Χαλκιδικής, στην Υπουργική Απόφαση, σχετικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας του κορωνοϊού, δεν γίνεται ιδιαίτερη και σαφής αναφορά στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 07-02-2021.


Ως εκ τούτου θα ισχύουν και δεν θα θίγονται οι γενικές διατάξεις του Ν. 1892/1990, του Ν. 4177/2013, καθώς και η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, μέσα όμως στα πλαίσια των προϋποθέσεων του COVID, όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας και την αναστολή ή μη της λειτουργίας ορισμένων δραστηριοτήτων.


Άρα λοιπόν στη Χαλκιδική μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή οι επιχειρήσεις τροφίμων, όπως αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία κ.λ.π όπως και σούπερ μάρκετς σε περιοχές όμως με πληθυσμό κάτω από 5000 κατοίκους. Για παράδειγμα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν σούπερ μάρκετς σε Ν. Μουδανιά, Πολύγυρο ή Ν. Καλλικράτεια που ο πληθυσμός τους είναι πάνω των 5.000 κατοίκων. Δεν λειτουργούν καταστήματα ένδυσης, υπόδησης κλπ.

Λόγω του ότι η Χαλκιδική είναι στις «κόκκινες» περιοχές όλα τα καταστήματα κλείνουν στις 17:30.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω ισχύουν με την επιφύλαξη έκδοσης νεότερων υπουργικών αποφάσεων σχετικά με τα μέτρα προστασίας του COVID-19.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα