Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

H Β' τάξη του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου απέσπασε το 2o Βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eTwinning

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 η Β' τάξη του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Σαββοπούλου Μαρία έλαβε μέρος σε eTwinning πρόγραμμα σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Mehmet Emin Yurdakul Ilkolulu από την Άγκυρα της Τουρκίας. 

 

Το eTwinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

 

Το έργο “Playroom” απέσπασε το 2ο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την ηλικιακή κατηγορία 4-11 στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό 2017. Επίσης, έχει βραβευθεί με την Εθνική και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Επιπλέον, απέσπασε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό E-Transformation in Education για σχολικά projects του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης.

Ακόμη, κέρδισε το 2ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό έργων eTwinning της Τουρκίας.

Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν η καλλιέργεια της διαπολιτισμικής συνείδησης των μαθητών μέσα από το παιχνίδι. Τα παιδιά των δύο σχολείων συνεργάστηκαν μεταξύ τους παίζοντας και δημιουργώντας παιχνίδια αλλά και οργανώνοντας ένα εικονικό ταξίδι στη χώρα-εταίρο. Οι δραστηριότητες του έργου ήταν άμεσα συνδεδεμένες με το αναλυτικό πρόγραμμα, συνεπώς η υλοποίησή τους συνέβαλε στην επίτευξη των στόχων που τίθενται από αυτό. 

 

Χρησιμοποιήθηκαν η ομαδοσυνεργατική μέθοδος, η μέθοδος που βασίζεται στην έρευνα και στο παιχνίδι και  η μέθοδος project. Βασική προϋπόθεση ήταν η λήψη αποφάσεων από τους μαθητές γι΄αυτό και η όλη διαδικασία διεξήχθη μαθητοκεντρικά.

 

Η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα στη Μάλτα, 26-28 Οκτωβρίου 2017 στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning. Όλες οι δραστηριότητες του έργου είναι αναρτημένες στο παρακάτω ιστολόγιο http://www.etwinningplayroom.blogspot.com.

 

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα